Spojit dobrou chuť a zároveň zdravé a chutné jídla není vždy jednoduché. Nynější potravinářský průmysl nám nabízí rychlé a nezdravé polotovary, které našemu organismu neprospívají. Proto jsme pro vás připravili tento recept na Waldorfský salát s gorgonzolou. Nemusíte se bát, zvládne ho opravdu každý. Navíc vás v těchto horkých dnech příjemně zasytí, aniž byste pak trpěli pocitem těžkosti.
Ingredience
2 kyselejší jablka
1 hrnek řapíkatého celeru (nakrájeného na menší kousky)
1/2 hrnku hroznového vína
1/4 hrnku vlašských ořechů
1/4 hrnku majonézy
1/4 hrnku bílého jogurtu
lžička medu
50 g gorgonzoly
1/2 citronu
sůl
bílý pepř
2 hrsti salátu frisée
2 hrsti římského salátu
Postup přípravy
Do mísy dáme nakrájená jablka, celer a hroznové víno. Přidáme majonézu, jogurt, med, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme. Přikryjeme a necháme v ledničce asi třicet minut vychladit. Mezitim si na sucho opražíme vlašské ořechy. Vytáhneme mísu z lednice, přidáme salátové listy a ořechy, jemně promícháme, dáme na talíř a posypeme gorgonzolou.