Nastartujte proces hubnutí ještě do konce roku. Vědci našli potravinu, která zrychlí metabolismus na plné obrátky

Vánoční stůl je stále prostřený a dobroty se na něm jen střídají. V lednici pořád zbývá několik porcí bramborového salátu a cukroví se zřejmě bude dojídat až do ledna. Vánoční čas zkrátka hubnutí nepřeje a málokdo si v této době dokáže udržet svou linii. Navzdory tomu, že trávení dostává zabrat, můžete si pomoct už dnes.

Zrychlení tělesných procesů

I kdybyste se na Vánoce mírnili, přeci jen se konzumují především potraviny, které nejsou zrovna dietní. Také malá porce bramborového salátu je něčím, co tělo příliš nepotěší.

Ne vždy přitom musí vést snaha o redukci váhy k omezování. Naopak, o vánočních a novoročních hostinách se vyplatí jednu potravinu do jídelníčku přidat. Tělo z ní totiž bude velmi profitovat. Jde o zelený čaj. Ten dokáže ovlivnit celý metabolismus díky obsahu katechínu, což je typ antioxidantu, který spolu s kofeinem zrychluje tělesné procesy. Potvrdila to vědecká studie, která prokázala, že pití tohoto čaje podporuje proces hubnutí.

Pochopitelně, ideální by bylo, kdybyste si nedopřávali takové množství bramborového salátu a nejrůznější smažených pokrmů. To se ale lehce řekne a mnohem hůře provádí. První krok ke zdraví ale může být právě pravidelné popíjení zeleného čaje.

Zelený čaj dá tělu potřebný impuls k hubnutí. Sám o sobě vše ale nevyřeší. / Foto: Freepik

Vybírejte správně

Jen si dejte pozor na to, jaký čaj si vlastně připravíte. V žádném případě do něj nepřidávejte žádná sladidla, jinak o celý účinek přijdete. Čaj si také dobře vybírejte. Měl by být kvalitní, aby obsahoval pouze přírodní složky, tedy ideálně lístky a žádné jiné příměsi. Optimální je sypaný čaj s čerstvými lístky, nikoliv ten porcovaný v sáčcích.

Přidat zelený čaj do jídelníčku je pochopitelně jen začátek. Sám o sobě vás nezachrání, ale dokáže přeci jen velmi dobře odstartovat proces hubnutí.

V dnešní těžké době dvojnásob platí, že bychom o zdraví svého organismu měli dbát, aby byl pokud možno co nejsilnější a jeho imunita mohla správně pracovat.

Foto: Freepik

Autor: Petr Vavrenka

Redaktor magazínu AAzdravi.cz. Vystudoval VŠE a publikační činnosti se věnuje od roku 2005 v médiích jako MF DNES, ČT24 nebo Koktejl.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments