Za okny začíná být lezavo a chuť na dobrý teplý dezert stoupá. Jenže v mysli zlobí pochybnost, která radí nehřešit něčím nezdravým. Toto dilema překvapivě má své řešení. Jsou jím špaldovo-čokoládové palačinky s ricottou a horkými malinami. Jednou ochutnáte a nebudete chtít přestat.
Co budete potřebovat?
Na palačinky
- 600 ml mléka
- 250 hladké špaldové mouky
- 3 polévková lžíce kakaa
- 2 vejce
- trochu soli
Na náplň
- 150 g nízkotučné ricotty
- 200 g jemného tvarohu
- 2 polévková lžíce medu / javorového sirupu
- 2 polévková lžíce strouhaného kokosu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 250 gramů mražených malin
Postup přípravy
V misce zmíchejte špaldovou mouku s kakaem a trochou soli. Pak přidejte zbytek surovin na palčinky a těsto pořádně promíchejte, nejlépe pomocí metličky. Pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky. Pokud je naopak příliš husté, přilijte trochu mléka nebo vody.
Hotové těsto postupně dávkujte na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem. Není od věci ji zlehka potřít olejem. Palačinky opékejte z obou stran do zlatova.
Mezitím si v misce smíchejte všechny suroviny na náplň (kromě malin). Vzniklým krémem potřete palačinky a naservírujte na talíř. Rozehřejte maliny a polijte jimi připravené palačinky.
Dobrou chuť!