Větrné a deštivé počasí se zábleskem chladného rána přichází, a proto je nutné se držet v teple a obohacovat své tělo o prospěšné látky. S podzimem mimo pouštění draka a sbírání barevného listí, přibývá také nachlazení, které se na nás řítí, jako lavina. S dodržováním správného jídelníčku budete před nemocí o krok napřed a ochrání vás samotné tělo.
Dýňová polévka
- dýně
- máslo
- cibule
- smetana
- pepř
- sůl
Za málo peněz hodně muziky. Ingredience pro tvorbu této lahodné polévky budete mít nakoupené ve chvilce a krátký čas strávíte i její přípravou.
Na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte kostky dýně. Suroviny nechte na mírném plameni opéct, a poté zalijte vodou. Po přibližně dvaceti minutách překontrolujte, zda-li je zelenina dostatečně měkká a případně rozmixujte pomocí ponorného mixéru. Do směsi vlijte smetanu a zamíchejte. Poté už postačí jen osolit a opepřit dle chuti. Jestliže si přejete i náležitou prezentaci př servírování, ozdobte polévku kysanou smetanou a dýňovými nebo chia semínky.
Avokádové guacamole
- avokádo
- rajče
- cibule
- chilli paprička (jen pro milovníky ostrých chutí)
- česnek
- sůl
- koriandr
- citron nebo limeta
Mexická pochoutka ve které se skrývá mnoho vitamínů a prospěšných olejů.
Avokádo nařízněte napůl a oddělte. Z půlky vyjměte pecku a dužinu vydlabejte do misky. Pokud se vám zdá množství avokáda příliš velké, lze jeho zbytek využít jako hydratační pleťovou masku. Směs v míse rozmačkejte pomocí vidličky, a poté přidávejte na malé kousky pokrájenou cibuli, rajčata, nastrouhaný česnek, drcenou chilli papričku a na úplný konec koření a sůl. Vše důkladně promíchejte a podávejte s pečivem nebo kukuřičnými lupínky. Při servírování nezapomeňte směs pokapat citronem, aby nezhnědla.
Rychlé, pečené dobroty
Pokud si chcete zalézt do peřin s knížkou nebo časopisem a při tom si dávat zdravé lupínky, zkuste experimentovat. Nakrájet lze také batáty, mrkev a upéct v troubě dozlatova.