Co přesně si představíte pod názvem tukožroutská polévka? Přesně je to ta polévka, po které zhubnete a vaše chuťové buňky zajásají blahem. Takže, pokud držíte dietu nebo dbáte o své cenné zdraví, tato polévka bude přímo jako stvořená pro vaše tělo. Navíc vám dodá vitamíny a minerální látky, které každý člověk potřebuje.
Polévka, která doslova požírá tuky, je účinná
Možná už jste to slyšeli také, že tukožroutská polévka, která se má pojídat v pětidenní výzvě, slibuje až pět kilogramů váhy dole. Ovšem, všichni jistě víme, že tyto nesmyslné diety jsou fiaskem. Zhubnout na váze můžete, ale také si zajistíte pořádný jojo efekt, a to jistě nechcete. Nenechejte se oklamat, ale raději uvažujte s rozmyslem. Pokud se chcete hlídat, hubnout a zároveň nepřibírat, dopřejte si správný jídelníček, který obohatíte o tuto polévku.
Obsahuje totiž velké množství vlákniny, takže nasytí a zajistí minimální chuť na sladké a neustálé pojídání něčeho nezdravého. Tudíž mohou být výsledky zřetelné mnohem rychleji. Dokonce polévka dokáže čistit střeva a podporovat plnohodnotné zdraví.
Recept na vydatnou polévku
- 1 lžíce nerafinovaného řepkového nebo slunečnicového oleje
- 5 stroužků česneku
- zarovnaná čajová lžička zázvoru
- půl hrnku hrubých ovesných vloček
- jeden pytlík mražené zeleniny nebo čerstvé
- kmín podle chuti
- sůl
- římský pepř či obyčejný
- petržel
- libeček
- malá hrst koriandru
Vezměte si kastrol a rozehřejte v něm zvolený tuk. Následně nastrouhejte zázvor a prolisujte či nadrobno nakrájejte česnek a vhoďte je na rozehřátý olej. Malou chvíli obě suroviny opékejte. Krásně se rozvoní a zezlátnout. V dalším kroku přidejte půl hrnku hrubých vloček a opět opékejte. I vločky musí mít krásnou zlatavou barvu. Poté přisypte mraženou nebo čerstvou zeleninu, promíchejte a snižte plamen.
Nejlepší bude, pokud zeleninu mírně podlijete vodou. Bude stačit přibližně půl deci vody. Duste po dobu pěti minut a následně suroviny osolte, opepřete a přidejte jeden litr vařící vody. Jakmile budou vločky měkké, máte polévku hotovou, mírně zahuštěnou a můžete ji dochutit oblíbenými bylinkami, které dodají celku tu správnou chuť a vitamíny.
Foto: Shutterstock