Naučte se tukožroutskou polévku. Čím více ji sníte, tím více zhubnete

Co přesně si představíte pod názvem tukožroutská polévka? Přesně je to ta polévka, po které zhubnete a vaše chuťové buňky zajásají blahem. Takže, pokud držíte dietu nebo dbáte o své cenné zdraví, tato polévka bude přímo jako stvořená pro vaše tělo. Navíc vám dodá vitamíny a minerální látky, které každý člověk potřebuje. 

Polévka,  která doslova požírá tuky, je účinná

Možná už jste to slyšeli také, že tukožroutská polévka, která se má pojídat v pětidenní výzvě, slibuje až pět kilogramů váhy dole. Ovšem, všichni jistě víme, že tyto nesmyslné diety jsou fiaskem. Zhubnout na váze můžete, ale také si zajistíte pořádný jojo efekt, a to jistě nechcete. Nenechejte se oklamat, ale raději uvažujte s rozmyslem. Pokud se chcete hlídat, hubnout a zároveň nepřibírat, dopřejte si správný jídelníček, který obohatíte o tuto polévku. 

Obsahuje totiž velké množství vlákniny, takže nasytí a zajistí minimální chuť na sladké a neustálé pojídání něčeho nezdravého. Tudíž mohou být výsledky zřetelné mnohem rychleji. Dokonce polévka dokáže čistit střeva a podporovat plnohodnotné zdraví. 

Pokud se chcete hlídat, hubnout a zároveň nepřibírat, obohaťte jídelníček o tuto polévku. Obsahuje totiž velké množství vlákniny, takže nasytí a zajistí minimální chuť na sladké a neustálé pojídání něčeho nezdravého. / Foto: Shutterstock

Recept na vydatnou polévku

  • 1 lžíce nerafinovaného řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • zarovnaná čajová lžička zázvoru
  • půl hrnku hrubých ovesných vloček  
  • jeden pytlík mražené zeleniny nebo čerstvé
  • kmín podle chuti
  • sůl 
  • římský pepř či obyčejný
  • petržel
  • libeček
  • malá hrst koriandru

Vezměte si kastrol a rozehřejte v něm zvolený tuk. Následně nastrouhejte zázvor a prolisujte či nadrobno nakrájejte česnek a vhoďte je na rozehřátý olej. Malou chvíli obě suroviny opékejte. Krásně se rozvoní a zezlátnout. V dalším kroku přidejte půl hrnku hrubých vloček a opět opékejte. I vločky musí mít krásnou zlatavou barvu. Poté přisypte mraženou nebo čerstvou zeleninu, promíchejte a snižte plamen.

 Nejlepší bude, pokud zeleninu mírně podlijete vodou. Bude stačit přibližně půl deci vody. Duste po dobu pěti minut a následně suroviny osolte, opepřete a přidejte jeden litr vařící vody. Jakmile budou vločky měkké, máte polévku hotovou, mírně zahuštěnou a můžete ji dochutit oblíbenými bylinkami, které dodají celku tu správnou chuť a vitamíny.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments