Chutnému pokrmu v podobě řízku nebo bramboráku předchází nepříliš vábný proces v podobě smažení. Ten má jeden velmi nepříjemný efekt, kterým je silný zápach, který se šíří všude kolem. Pokud se ho rychle nezbavíte, mohou vám načichnout i věci v domácnosti, například záclony či ubrus.
Velmi účinný způsob
Zápach po smažení mají přitom mnozí za nezbytnou samozřejmost, se kterou se musí naučit žít. Jenže tak tomu není. Přestože otevřete okno nebo zapnete digestoř, většinou to tak úplně nestačí. Z kuchyně do celého bytu se pak šíří nepříjemný zápach smaženého oleje. A teď si představte, že lze odstranit jednoduchým trikem.
Podle novinářky Lynsey Crombie lze nepříjemný zápach po smažení či pečení odstranit z prostoru do několika minut. Nebudete přitom potřebovat otevřené okno ani digestoř.
Podle ženy, která zveřejnila video s radou na TikToku, stačí na sporáku v hrnci zahřát bílý ocet. Přiveďte ho do varu a nechte vařit přibližně pět minut. Ocet je tak silný, že zápach rychle odstraní. Nemusíte se přitom obávat toho, že by sám zanechal nějaký zápach.
Další rady na smažení
- Oklepejte strouhanku při obalování řízků. Jinak se při smažení oddělí od povrchu, bude se připalovat v oleji a zapáchat.
- Maso před smažením pokapejte citronovou šťávou. Ta dokáže eliminovat zápach.
- Do pěnícího oleje přidejte trochu soli. Ta pěnění zmírní.
- Do rozpáleného oleje dejte kousek korku.
- Do rozpáleného oleje přidejte trochu studeného oleje.
Foto: Shutterstock, zdroj: The Sun
Já bych písalka chtěl vidět lépe řečeno s ním mluvit. Jestli měl br.kasi ve školní jídelně špatnou!!! Jak to myslí?Jsem kuchař,a ještě k tomu ve škole.Muzu vařit jako bůh a ty děcka to nechtějí!! Jestli jedí jen hranolky? Pečený kuřecí stehno,br .kaše a rovnou to celý odnesl že to nejí? Může si vybrat ze 2 jídel !!! Kaše se dělá pořád stejně. Z brambor a pár děti jestli to není z prášku kaše. Tak doma asi jedí z pytlíku kaši když to zná.