Bramborový salát, jak ho miloval Karel Gott. Mistr na to měl fígl, který stojí za to

K Vánočním svátkům patří bramborový salát. Zkuste si jej připravit tak, jak si ho dělal Karel Gott, který si jej dopřával několikrát do roka. Jak vypadá jeho recept na bramborový salát? Obsahuje zvláštní ingredienci! Zkuste si jej připravit podle tohoto receptu.

Bramborový salát patří k Vánocům i ke smaženým řízkům. I když jde o kalorickou bombu i Karel Gott bramborový salát miloval. Zveřejnil svůj speciální recept s netradiční ingrediencí. Podle Karla Gotta patří do bramborového salátu zelená paprika, která mu dá originální křupavou chuť a majonézový salát trochu odlehčí.

Zdravá paprika

Papriky jsou zdrojem kyseliny listové i vitamínu E, harmonizují tvorbu krve, uklidňují a zlepšují náladu. Působí jako antioxidant, chrání nás před nádory, prospívají zubům a dásním, podporují trávení a funkci oběhové soustavy, zpomalují stárnutí, zlepšují zrak, posilují imunitu a ty pálivé podporují hubnutí. Zahrňte je do svého jídelníčku.

Nákup zelené papriky

  • Papriky nesmí mít skvrny, které naznačují plíseň uvnitř.
  • Nesmí být měkké, což naznačuje hnilobu.
  • Musí mít stopku, jinak se od vylomené stopky plod rychle zkazí.
Foto: Shutterstock

Bramborový salát podle Karla Gotta

Potřebné ingredience:

  • 300 g uvařených a oloupaných salátových brambor
  • 100 g kyselých okurek
  • 50 g cibule
  • 1 zelenou papriku
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 100 g majonézy
  • 50 g hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • cukr
  • petrželovou nať na dozdobení

Postup přípravy:

Cibuli, zelenou papriku, okurky a uvařené brambory si nejprve nakrájejte na plátky a přidejte k nim natvrdo uvařená pokrájená vajíčka. Cibuli si spařte trochou láku z okurek. Pak si smíchejte majonézu s hořčicí, pepřem, solí a cukrem. Následně zalijte směs zeleniny vychladlým nálevem s cibulí i majonézou a vše důkladně promíchejte.

Bramborový salát nechte v chladničce odležet, ideálně až do druhého dne. Nakonec salát dozdobte nasekanou petrželovou natí a můžete podávat. Přejme dobrou chuť.

Foto: Shutterstock

Autor: Pavla Růžičková

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments