Úžasný nepečený dort z jablek. Naše babičky se s ním nepáraly

Nepečené dorty si oblíbily zejména rodiny s malými dětmi. Snadno tak malé kuchtíky uvedete do mlsného řemesla a budou nadšeně vyrábět dobroty s vámi. Zkuste nepečený jablečný dort. Budete se olizovat!

Jablka, hrušky, broskve, nebo třeba borůvky?

Tento recept se stane vaší oblíbenou alternativou pro rychle připravený moučník. Není přitom nutné, aby se jednalo jen o jablka. Pokud máte lepší vztah k borůvkám, použijte je místo jablek. Recept se také dá využít pro alternativu s názvem „Co dům dal“, kde použijete konzervy broskví nebo mandarinek. I to je možnost. Zcela záleží na vašich preferencích.

Hotový raz dva. Zvládnete jej i s dětmi

Možná i vy jste tento recept již ve svém dětství vyzkoušeli s někým blízkým. Prostě jste si nepečený dort udělali jako příjemný dezert na neděli, kdy se vás sešlo u babičky více. Pokud k vám míří nečekaná návštěva, nyní máte po čem sáhnout. Lehká svačinka je ihned hotová. Jdeme na to! I děti samozřejmě mohou přiložit ruku k dílu.

Foto: Shutterstock

Ingredience na nepečený dort

  • 1 kg jablek
  • 6 lžic krupicového cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • balíček dětských piškotů
  • skořice
  • trocha rumu

Připravujeme dort

Jablka nejprve zbavte slupky a nakrájejte je na kostičky. Poté je zalijte 250 mililitry vody a přidejte cukr, skořici a šťávu z citrónu. Směs budeme krátce vařit. Stačí jen deset minut. Povařená jablka změknou. Nyní je na čase je odstavit z plotny a rozmačkat nebo směs rozšlehat.

V míse rozmíchejte 400 mililitrů studené vody, ve které rozmícháte vanilkový pudink. Takto připravenou směs přilejte k jablkům. Opět budete tento skvost zahřívat, až začne vařit. Nezapomeňte stále míchat.

Dortovou formu vymažte máslem. Na dno naskládejte piškoty. Na ty nalejte směs s pudinkem a jablky. Následně zase vrstva piškotů.

V ideálním případě necháme moučník několik hodin odpočívat v lednici. Můžeme jej ale samozřejmě podávat ihned. Je libo šlehačku na ozdobu? Přejeme vám dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments