Fenomenální dort ze 3 surovin. Vynikající tvarožník je velmi levný a bleskově hotový

Chcete si připravit vynikající moučník, a to pouze ze tří surovin? Tento nadýchaný a chutný dezert z Japonska je přesně takový!

Znáte klasický cheesecake?

Už název cheesecake mnohé odrazuje. Ale ve skutečnosti se nejedná o dort vyrobený z klasického sýru, ale jde o sladký krémový dezert. Základem klasického cheesecake je krémový sýr Philadelphia, který se používá především do sladkých dezertů. Dá se ale použít i cottage nebo mascarpone. U nás se často jako náhrada Philadelphie používá tvaroh. Nevýhoda klasického cheesecaku je, že je tuhý a hutný, i když chuťově výborný.  Pokud dostanete chuť na něco podobného, ale nadýchaného, připravte si speciální cheesecake z Japonska.

Co budete potřebovat na tvarožník z Japonska?

Splňuje dvě věci naráz. Je chuťově skvělý a velmi snadno se připravuje. Stačí vám pouze tyto ingredience:

  • 200 g tvarohu
  • 200 g bílé čokolády
  • 5 vajec
Foto: Shutterstock

Jak na to?

Důležitá je forma, ve které dort připravujete. Bude se totiž muset vložit do trouby do pekáčku s vodou. Ideální tedy bude dortová forma. Navíc je potřeba zabránit tomu, aby se do ní při přípravě dostala voda. Je potřeba ji vyložit pečícím papírem a ideálně ještě zabalit alobalem.

  1. Nejprve si oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte stranou a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Pak ji odstavte a vmíchejte do ní tvaroh, dokud se nespojí do hladké směsi.
  3. Jemně zašlehejte připravený sníh z bílků.
  4. Dejte směs do formy a vložte do pekáčku upéct. Nejprve na 170 stupňů, po 15 minutách snižte teplotu na 160. Po dalších 15 minutách troubu vypněte, ale ještě 30 minut neotvírejte.
  5. Dort vyndejte z formy až ve chvíli, kdy zcela vychladnul. Bude se s ním lépe manipulovat.  Nakonec ho můžete ozdobit dle libosti, skvěle bude chutnat například s čerstvým nebo mraženým ovocem.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments