Bleskové špagety podle Pohlreicha. Když nemáte čas, není lepší jídlo

Dochází vám nápady, co stále vařit k večeři či obědu? Nebo jednoduše nemáte čas a potřebujete ukuchtit něco vynikajícího a snadného? Máme pro vás jeden tip, který vám vytrhne trn z paty, a navíc nasytí celou rodinu. Stačí jen velmi málo surovin, k nimž patří balíček těstovin a skvělé a chutné jídlo bude na světě. Vyzkoušejte oblíbené těstoviny dle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Několik málo surovin = dokonalá večeře

Když potřebujete něco rychle uvařit, zřejmě vás okamžitě napadnou těstoviny. Pozor ale, rychlé těstoviny neznamená zalít je kečupem. Tuto oblíbenou a rychle uvařenou přílohu lze připravit na mnoho způsobů. Ať už je to známá sýrová nebo boloňská omáčka, takto připravené těstoviny jsou vždy velkou dobrotou. Tentokrát to ale zkuste jinak. Připravte si domácí lahodné pesto – zvládne ho i začátečník.

Připravte si tyto suroviny

Špagety či jiné těstoviny, dva šálky čerstvé bazalky, stroužek česneku, dva listy petržele, jedna polévková lžíce piniových ořechů či kešu ořechů, tři polévkové lžíce parmazánu nebo jiného sýru tohoto typu, dvě a půl lžíce kvalitního olivového oleje, sůl a pár kapek vinného octa k dochucení – nemusí být.   

Foto: Shutterstock

Snadněji už to nejde

Těstoviny uvařte dle návodu na obale nebo tak, jak jste zvyklí. Než se vám těstoviny uvaří, připravte si pesto. A to tak, že do mixéru či misky – můžete vše rozsekat pomocí tyčového mixéru – vložíte bazalku, ořechy, česnek, parmazán či jiný sýr, olej, vše osolte a přidejte pár kapek octa. Vše mixujte tak dlouho, aby vzniklo husté pesto. Následně slijte těstoviny – nemusíte je proplachovat a vmíchejte do nich připravené pesto. Jídlo můžete mírně posypat plátky parmazánu a dozdobit lístky bazalky.  

A pokud vám jídlo nepřijde dostatečně barevné, zkuste si k němu zapéct rajčata. Vezměte si plech, vyložte jej pečicím papírem a naskládejte na něj rajčata. Propíchněte je, osolte a posypte například bazalkou. Pečeme dvacet až třicet minut na 200 stupňů.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments