Domácí pizza hotová za 10 minut, a to bez trouby. Ital předvedl úžasný recept

Rychlá svačina, oběd, nebo klidně večeře. Pizza je oblíbená mezi dětmi i dospělými. Nemáte zrovna po ruce troubu? Nevadí. Domácí pizzu si připravíte i na dovolené.

Spěchám, ale mám hlad

Když se vydáte do Itálie, bude to na každém rohu vonět křupavou pizzou. Na rozdíl od nás ale Italové na pizzu nedávají směs všeho možného. Tamní pizza je křupavá, propečená. Zároveň ale na jejím povrchu naleznete tomatovou omáčku, sýr, a maximálně dvě další ingredience, když nepočítáme koření. Tuto pochoutku si nyní můžete připravit i vy, ale bez nutnosti cokoliv péci v troubě. Ital Maurizio se pochlubil s receptem, který se naučil během studií. Vše zvládnete za pár minut.

Ingredience na těsto seženete všude

Pro snadné těsto budete potřebovat 2 vejce, 9 lžic hladké mouky, 8 lžic kefíru nebo bílého jogurtu a čtvrt lžičky soli. Nic složitého. Nic, co by se nedalo sehnat i v malém vesnickém obchůdku. Není tedy potřeba shánět a uchovávat kvasnice, těsto je hotové okamžitě.

Nejprve budete šlehat vajíčka a sůl. Čím déle, tím lépe. Postupně vmíchejte do základu na těsto také kefír nebo bílý jogurt. Nakonec do dobře promíchané směsi přidejte mouku, kterou jste přesili přes sítko. Zamezíte tak hrudkám v těstě, které by se nepropekly.

Těsto by mělo být hladké, mírně tekuté. Hrudky nejsou vítány. Pokud se vyskytují, ještě těsto trochu propracujte.

Hurá na pánev!

Těsto si propracujte ještě jednou a následně jej vložte na pánev. Musí se jednat o velkou pánev, která bude mít dostatečně silné dno. To potřete trochou oleje a nechejte ji rozehřát. Následně vložte těsto na pánev a zmírněte teplotu plotýnky. A co na pizzu?

Foto: Shutterstock

Stačí tři dobroty

Nakrájejte si jedno větší rajče na tenké plátky. Ty poskládejte na pizzu, když se začne těsto pomalu zatahovat. Na rajčatový základ položte na nudličky nakrájenou šunku, nebo jiný druh uzeniny. Vše zasypejte 50 gramy nastrouhaného sýra podle vlastní chuti.

Pizza by se měla vždy zapékat s přikrytou pánví. Ujistěte se tedy, zda máte doma odpovídající pokličku. Stačí deset minut na mírném ohni, a můžete podávat. Zespodu by měla být pizza zlatavá, sýr by se měl roztékat. Jestli ještě nevidíte zlatavou barvu dna pizzy, ponechte ji ještě chvíli na pánvi.

A je hotovo. Můžete si dobrotu rozkrájet na trojúhelníčky a pustit se do ní. Rychlá svačina je připravena. Dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments