Skvělá finta, kterou otevřete igelitový pytlík jediným pohybem. Lidé v obchodě budou nevěřícně koukat

Plastové mikrotenové sáčky jsou stále v drtivé většině obchodů standardem. Současné tažení proti plastům je dosud nedostihlo, jakkoliv se už začínají prosazovat i alternativy. Ty ovšem mezi lidmi nejsou příliš oblíbené. Češi jsou zkrátka zvyklí na igelitové sáčky, do kterých si rádi dávají ovoce a zeleninu.

Takto se má sáček správně otevírat

Zná to samozřejmě každý. Někdy se přihodí, že sáček nejde otevřít. Může to být dáno tím, v jakém stavu máte zrovna vaše ruce, ale i tím, že jsou obě strany sáčku nalisovány příliš těsně k sobě. V některých případech to může být opravdu nepříjemné a zdlouhavé, obzvlášť když si v obchodě přede všemi nechcete hned olizovat ruce, což pochopitelně pomůže, ale není to něco, co by se mělo na veřejnosti dělat.

Ve skutečnosti však existuje něco jako předepsaný způsob otevírání igelitového pytlíku. Jde o způsob, který při výrobě zamýšlejí sami výrobci této pomůcky. Je však s podivem, že ho prakticky nikdo nezná a nepoužívá. V obchodě tak můžete být hravě za hvězdu.

Jak tedy na to? Jednoduše si jednou rukou podržte tělo sáčku a tou druhou zatáhněte a ucho. To povede k vytvoření malého trojúhelníku, jenž už vás k otevření sám navede. Není třeba ničeho jiného. Tento způsob navíc hravě zvládnete i v rukavicích a bez nasliněných prstů.

Foto: Shutterstock

Existuje i alternativa

Pokud nicméně chcete jít s dobou, můžete dát vale igelitovým sáčkům a začít využívat textilní sáčky, které už jsou dnes k dispozici prakticky v kterémkoliv supermarketu. Jejich velkou výhodou je skutečnost, že je můžete používat opakovaně.

Textilní sáčky mají ale i své nevýhody. Vážení zeleniny a ovoce dnes probíhá většinou na kase, přičemž textilní sáček sám o sobě něco váží. Pokud ho tak nechcete mít navážený, je třeba dát ovoce či zeleninu nejprve do košíku a teprve po zaplacení do samotného sáčku. To může být problém především u menších plodů, jako jsou švestky nebo hrozny.

Textilní pytlíky se potom nehodí ani na pečivo, protože vám v něm příliš dlouho nevydrží a rychle oschne. Tyto sáčky také nejsou zdarma, ale je třeba si je koupit a následně vždy myslet na to, abyste si je vzali s sebou do obchodu. Zdá se tedy, že igelitové pytlíky ještě nějakou dobu přežijí a vy v obchodech můžete oslňovat tím, jak je umíte otevírat.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments