Oreo patří mezi jedny z nejznámějších amerických sušenek. Dvě tmavé oplatky plněné bílým mléčným krémem si získali mladou generaci a pochutnají si na nich i lidé, kteří vyrostli na Disko sušenkách. Tentokrát ho můžete vyzkoušet v nepečené verzi, kterou vytvoříte za malou chvilku.
Jednoduché ingredience
Na recept si připravte asi 34 kousků sušenek a přidat můžete 6 miniaturních, které poslouží jako dekorace dortu. Budete potřebovat 4 lžíce másla, 400 gramů smetanového sýra, nejvhodnější je neochucená Philadelphia, stejné množství smetany ke šlehání, 125 gramů cukru, půl lžičky sušené mleté vanilky nebo jeden vyloupaný vanilkový lusk.
Nepečený korpus
Korpus na Oreo dort vám zabere velmi málo času. Dvě třetiny připravených sušenek rozmixujte v mixéru, nebo rozdrťte na malé kousky, přilijte rozpuštěné máslo a důkladně smíchejte. Do formy vložte pečící papír nebo potravinovou fólii, která bude sloužit k tomu, abyste dort později snadno vyjmuli. Směs do ní nasypte a důkladně upěchujte. Vložte na deset minut do mrazáku, nebo nechte ztuhnout přes noc v lednici.
Hladký krém
Ostatní ingredience využijete při přípravě světlého krému. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte krémový sýr, vše spojte metličkou, aby vznikla hladká textura. Přidejte cukr a vanilku. Znovu vyšlehejte a přidejte zbytek sušenek. Měly by být hruběji nadrcené, aby v krému byly dostatečně rozpoznatelné. Nakonec potřete celý korpus a nechte ztuhnout. Vložte do lednice. Asi po jedné hodině budete moci podávat.
Třešnička na dortu
Jakmile bude dort hotov, můžete přistoupit k jeho zdobení. Pokud jste si odložili sušenky nebo máte k dispozici mini verzi, použijte ji. Máte-li rádi čokoládu, nastrouhejte ji na hrubší hoblinky a zdobte. Použít můžete i hořké kakao. Poprašte krém a vykouzlíte profesionálně vypadající dezert.
Foto: Shutterstock, zdroj: Chef Simon