Dokonale pevná a hustá šlehačka. Nikdy vám už nespadne, stačí přidat jedinou věc

Proč kupovat šlehačku z obchodu, když si můžete vyrobit svou vlastní? Není to tak těžké a se šlehačkou obchodů se nedá srovnávat. Když už máte chuť na šlehačku, nemusíte se šidit. Ušlehejte si vlastní.

Proč dát přednost domácí šlehačce?

Šlehačka ve spreji je vyšlehaná oxidem dusným. Z toho důvodu nevydrží, ale rychle spadne. Domácí šlehačka je také zdravější, protože obsahuje méně tuku a je lépe stravitelná. Záleží i na surovinách, ze kterých ji budete připravovat. Smetana ke šlehání by měla mít minimálně 33 %, ale vhodná je i 40%. Čím více, tím lépe. Šlehačka je pak stabilnější a jen tak nespadne.

Šlehejte pomalu

Smetana musí být před šleháním dostatečně vychlazená. Neměli byste ji nechávat teplat na lince, lepší je vyndat ji těsně před šleháním. Ideálně vychlaďte i šlehací metly a mísu, ve které ji budete připravovat.

Při přípravě nebuďte příliš horliví, nejprve šlehejte na nižší obrátky a postupně je zvyšujte. Konzistenci průběžně kontrolujte. Když smetanu přešleháte, budete z ní mít máslo. Pokud naopak nechce ztuhnout, můžete do ní přidat několik kapek citrónu.

Foto: Shutterstock

Cukr až nakonec

Máte rádi sladší šlehačku? Cukr přidávejte až na konci šlehání. Stejně tak barvivo, pokud toužíte po barevné šlehačce. Moučkový cukr zpevní strukturu a šlehačka zůstane krémově nadýchaná. V případě, že po sladké chuti netoužíte, ale potřebujete, aby vydržela déle, přidejte kukuřičný škrob. Zachováte chuť šlehačky, a zároveň bude držet tak, jak má.

Spotřebujte ji co nejrychleji

Čerstvá šlehačka nevydrží dlouhé týdny, jako ta z obchodu. Na druhou stranu se s ní chuťově ani konzistencí nedá srovnávat. Vychutnejte si nedělní moučník a kávu s luxusní domácí šlehačkou, která sice vydrží jen několik hodin, ale výrazně váš moučník obohatí – na rozdíl od kupované nejen o kalorie, ale i chuťově.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments