Už žádný zápach ze smažení kapra. Vůbec neucítíte, že se smaží, a to i bez digestoře

Chystáte se na přípravu vánočního kapra? Při přípravě některých jídel může být v domácnosti znatelný zápach, kterého je těžké se zbavit. Citrusy jsou účinnou pomůckou při odstraňování pachů po smažení ryb, které se špatně vyhánějí z kuchyně a pronikají do ostatních místností. Abyste se zápachu zbavili rychle a účinně, stačí pár kousků citrusů a trocha koření.

Jak se zbavit rybího zápachu

Existuje několik způsobů, jak se zbavit rybího zápachu při přípravě jídla. Jednou z možností je namáčení ryby v mléce před smažením, což pomůže pohlcovat nepříjemné pachy. Za zkoušku stojí také rybu obložit plátky cibule nebo syrovými brambory. Během samotného smažení můžete do pánve přidat několik kapek citronové šťávy a několik stroužků česneku, což pomůže přebít zápach a dodá jídlu příjemnou vůni.

Větrejte

Existují i další způsoby, jak předcházet nežádoucímu zápachu po smažení ryb. Například můžete nechat okno mírně pootevřené během smažení, aby horká pára s pachy mohla unikat ven. Ještě více pomůže použití odsavače par.

Pokud se zápach po smažení ryb stále drží v místnosti, můžete vytvořit směs z vody, octa, citronů, pomeranče, hřebíčku a skořice, která zápach pohltí a nahradí ho příjemnou citrusovou vůní s hřebíčkem a skořicí. Stačí nakrájet citrusy na menší kousky a dát je do pánve nebo hrnce, přidat hřebíček a skořici a zalít vodou smíchanou s octem. Směs přiveďte k varu a vařte bez pokličky po dobu několika minut.

Foto: Shutterstock

Nic nepomohlo?

Pokud se vám po smažení kapra v kuchyni pořád drží nepříjemný zápach, můžete se ho zbavit několika způsoby. Můžete zapálit vonné tyčinky nebo použít aromatické rostliny, jako je levandule nebo saturejka, které působí jako přírodní odpuzovač pachů. Můžete také použít pár kapek esenciálního oleje, například citronového nebo eukalyptového, které jsou účinné při odstraňování nežádoucích pachů. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli metodu, určitě se vám podaří zbavit se rybího zápachu a vaše domácnost bude opět vonět.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments