Rozmrazování masa není namáhavá činnost, ale je to činnost zdlouhavá. Proces nám dokáže znepříjemnit přípravu pokrmů zejména tehdy, když spěcháme. Ukážeme vám jednoduchý trik, jak rozmrazit maso za pár minut.
Hodiny na rozmrazování masa
K přípravě nedělního oběda se dostáváte kolem desáté hodiny ranní, příprava večeře probíhá po pracovní době, někdy až mezi pátou a šestou hodinou večerní. V obou případech vám přijde vhod, pokud je proces rozmrazení masa co možná nejkratší.
Správný postup rozmrazení masa je jistě ten, kdy maso vytáhnete z mrazáku den předem a necháte jej v lednici postupně rozmrznout. Ne vždy ale máte mrazák dostatečně zásoben nebo na povinnost vytáhnutí jednoduše zapomenete. Často se také chystáte vařit poté, co jste si zmrazený produkt přinesli z obchodu.
Jednoduchý trik pro rozmrznutí masa
Na rozmrazení masa vám bude stačit kraťounký čas, pokud si osvojíte následující postup. Některé druhy masa rozmrazíte už za pět až deset minut. A nemusíte se obávat. Mikrovlnná trouba, která nechává střed masa zmrznutý, zatímco kraje jsou již vařené, se ke slovu nedostane. K rozmrazení masa budete potřebovat jen dva větší hrnce a plastový sáček. Hrnce je zapotřebí vybrat klasické, kovové.
Jak rychle rozmrazit maso
Maso, které chcete rozmrazit, vložte do plastového sáčku. Nejrychleji jdou rozmrazit masa, která jsou nakrájená na kostky. Maso v plastovém sáčku dejte na jeden z hrnců, který jste obrátili dnem vzhůru. Druhý hrnec naplňte po okraj vodou pokojové teploty. Ten i s vodou položte na maso. Hrnce a voda rychle absorbují chlad z masa a produkt bude rozmrazený za velmi krátkou dobu. Pro rozmrazovací proces si vyberte hrnce s co největším dnem, pohltí chlad mnohem rychleji.
Nezapomínejte na důležité pravidlo práce s rozmrazeným masem. Rozmrazené maso co nejrychleji tepelně zpracujte. Až na výjimky, nesmí být rozmrazované maso znovu zmrazeno.
Foto: Shutterstock