Křupavá topinka potřená česnekem nebo doplněná o některou z pikantních pomazánek je skvělou večeří, chuťovkou k pivu i vínu nebo občerstvením pro hosty. Jakmile se naučíte připravovat topinky bez tuku, budete se k nim vracet mnohem častěji.
Spotřebujte zásoby chleba
Chléb chutná nejlépe čerstvě koupený, jen málokomu se ale podaří spotřebovat celý bochník v prvních dnech. Dlouho nám pak zůstávají doma krajíce, krajíčky či patky. Topinky jsou výborným způsobem, jak neplýtvat v domácnosti a jak proměnit postarší chléb v žádanou dobrotu. Výborné topinky dokážete připravit i bez špetky tuku, vaše zažívání i štíhlá linie se zaradují.
Příprava topinek bez tuku
Topinky připravené bez tuku můžete konzumovat mnohem častěji, bez pocitů těžkosti, a to i v případě, že ctíte zásady zdravého stravování. Výborně se k nim hodí pikantní pomazánky, zeleninové pomazánky nebo pomazánka ze sýru a česneku. Abyste dosáhli dokonalého výsledku, musíte topinky opéci jen dozlatova. Topinky bez tuku se připravují v troubě, na plechu s pečícím papírem nebo v toustovači.
V troubě používejte program gril nebo program grilování s cirkulací vzduchu. Každá strana se opéká zvlášť, proto je důležité topinky během pečení otočit.
Dokonalý výsledek pečených topinek
Chcete dokonalou chuť opečených topinek? Pak stačí drobně zhřešit a plátky chleba před pečením jen mírně pokapat olejem, můžete přidat i sušené bylinky.
Doma si můžete k topinkám připravit oblíbený tatarák, ten lze míchat i z libovějšího než jen vepřového masa. Na topinky si můžete namazat i domácí bylinkové máslo, čerstvě nasekané bylinky promění každý obyčejný pokrm v pochoutku. Opečené plátky chleba se dobře kombinují také s tvarohovými nebo vaječnými pomazánkami. Nezapomeňte na salát z čerstvé zeleniny nebo alespoň zeleninovou oblohu.
Nevyhazujte zbytky starého chleba a pravidelně připravujte zdravější verzi topinek.
Foto: Shutterstock
Nevím odkud jste ale tatarák se z vepřového masa určitě nedělá to je katastrofa co píšou v rádoby erudovanych článcích… 🙈😀