Slavný český šéfkuchař si udělal velkou ostudu. Jeho jídlo se skoro nedalo jíst

Česká společnost už dospěla do bodu, kdy jsou zdejší vyhlášení šéfkuchaři zároveň celebritami, které vystupují v nejrůznějších televizních show a stávají se z nich spíše baviči, než aby se dále věnovali svému řemeslu. Ne vždy to přitom musí dopadnout dobře.

Proč takové spojení?

Některým z šéfkuchařů může nečekaná sláva přerůst rychle přes hlavu, a potom padnou na úplné dno, kdy už dobře neudělají ani jednoduché jídlo. Nehezky našlápnuto k tomu má třeba Přemek Forejt, který si získal ostruhy jako vynikající šéfkuchař, ovšem potom se stal populárním díky soutěži MasterChef a nakonec začal vystupovat i v nejrůznějších estrádách.

Aby toho nebylo málo, udělal i krok, který se mezi slavnými jmény v gastronomii neodpouští. Spojil se s řetězcem rychlého občerstvení McDonald’s, pro který začal natáčet klipy, kontrolovat kvalitu a vůbec vytvářet dojem, že jde o kvalitní způsob stravování. Že šlo ale především o peníze, na druhé straně nijak zvlášť nezastíral.

Nakonec došlo i na to, že pro McDonald’s vytvořil vlastní burgery, na které se mnozí těšili. Známé jméno zkrátka táhne a reklama umí divy. Ne nadarmo také mohl tento fastfood nasadit skutečně vysokou cenu. Za tento burger zaplatíte 185 korun, a to ani není nijak zvlášť velký.

Na obrázku vypadají lákavě, ale to je tak všechno. / Foto: McDonald’s

Dobré to není

Jak přitom konstatoval Starej Fotr ve svém videu, burgery, které jsou ve variantách s hovězím a kuřecím masem, se příliš nepovedly. Divoká kombinace pesta, gaucha a výrazného sýra spolu dohromady vůbec nehrají a výsledek je takový, že i velcí fanoušci tohoto řetězce často odcházejí velmi zklamaní od nedojedeného jídla.

Z toho jasně vyplývá, že by se Forejt měl držet svého řemesla, které mu šlo opravdu dobře a raději příliš neriskovat pověst. Pokud totiž někdo ochutná takovýto burger od McDonald’s s jeho jménem, do restaurace, kde vaří, zřejmě jen tak nevyrazí.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Eliška
Eliška
1 rok

Reálně, už druhý člověk vzal recenzi Starého fotra (dle mého názoru obtloustlého blba) jako svatý a uvádí ho jako relevantní zdroj.. Chutnal to aspoň někdo než o tom psal, jak je to strašně špatné a nedá se to jíst?

Mimochodem, tento článek je jen zkopírovaný od jiného autora tohoto webu a daný jako ,,novinka”, takže asi tolik k tomu….

Last edited 1 rok by Eliška
David
David
1 rok

V ČR je to běžně odpad a spojení další kulinářského umění udělalo MC tuplovany odpad.

Jaroslav
Jaroslav
1 rok

Jeden z mála, kdo opravdu umí je Zdeněk Pohlreich, ostatní se ještě musí hodně učit…

Květa
Květa
1 rok

Nikdy jsem burger nechutnala, nějak mě neláká, když vidím ty otylé z USA, kteří ho konzumují denně. Takových, kteří podlehli reklamě pro peníze je více, ne jen pan Forejt, Jestli mu to stálo za to, hnusným burgrem si udělat špatnou reklamu.

Josef
Josef
1 rok
Reply to  Květa

Nelaka te kvalitni maso? MCD neni kvalitni burger.

M2D
M2D
1 rok

Byl jsem v jeho restauraci v Olomouci, a že bych byl nějaký unešený z jídla se říct nedá. Večeře pro 2 se vším všudy cca za 7000kč. Odchazely jsme hladový. S přítelkyní jsme se schodli, že je to spíše výsměch hostům než předvedení kulinářského zážitku. Nakonec nám dali najíst na náměstí v restauraci. Sice kuchyně měla zavřeno, ale jak si nas číšník vyslechnul, povolal zpět kuchaře. Byl to lepší zážitek než u Přémy.