Budete mít nejlepší bramborovou kaši široko daleko. Klíčem je přidání ingredience, o které Češi stále neví

Příprava bramborové kaše je malou alchymií a každá domácnost má vlastní recept na to, kolik mléka a másla do bramborové kaše přidat. Někteří přidávají do bramborové kaše i smetanu. Prozradíme vám ingredienci, kterou jistě do kaše nedáváte. Bude hned chutnější.

Oblíbená bramborová kaše

Bramborová kaše je skvělou a chutnou přílohou. Pokud si ji nepřipravíte z prášku, stačí dodržet několik bodů správného postupu a běžné brambory proměníte v nadýchanou dobrotu. Bramborová kaše se hodí k minutkovým jídlům, pečeným masům nebo restovaným masovým směsím. Dobře připravená bramborová kaše je nadýchaná a krémová. Poradíme vám, jak obyčejnou bramborovou kaši pozvednout na vyšší chuťový level.

Postup pro přípravu bramborové kaše

Na skvělou bramborovou kaši je třeba vybrat správný typ brambor. Volte brambory, které jsou doporučené pro přípravu kaší a pyré. Na sáčku jsou označeny varným typem C. Brambory jsou moučnaté a po uvaření se téměř drobí.

Jakmile brambory typu C oškrábete, nakrájejte je spíše na větší kousky a uvařte do změknutí s velkým množstvím soli. Připravte si nahřáté máslo a horké mléko. Obojí postupně zašlehávejte do kaše. Pozor na dobu šlehání, dlouho šlehaná bramborová kaše se lepí.

Foto: Shutterstock

Přidejte pečený česnek

Bramborová kaše získá dokonalou chuť a atraktivní vůni, pokud do ní přidáte pečený česnek. Nemusíte se bát aroma, pečený česnek má jemnou a příjemnou vůni. Celou paličku česneku zabalte do alobalu a dejte péct do trouby. Před zabalením můžete česnek mírně potřít olejem. Jakmile bude česnek upečený, prolisujte jej do bramborové kaše. Množství přidaného česneku kontrolujte a kaši ochutnávejte. Každý typ česneku je jinak aromatický. Velký rozdíl je zejména mezi českým a čínským česnekem.

Přes bramborovou kaši můžete ještě servírovat zkaramelizovanou cibulku. Tradiční nedělní oběd v podobě smažených řízků s bramborovou kaší bude skutečnou voňavou pochoutkou.

Foto: Shutterstock, zdroje: Masterclass, Chatelaine

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Bohunka
Bohunka
1 rok

Přidávám špetku strouhaného muškátového oříšku.

Ivan
Ivan
1 rok

Děláte z Čechů pernementně blbce. Stupidní články.

Květuše
Květuše
1 rok

Já dávám do bramborové kaše místo mléka a másla šlehačku.Je pak dobrá ze všech brambor,i z nových.Hezky se našlehá a je jemná.