Když smažíte cibulku, musíte do ní přidat jedinou věc. Češky to ale většinou zmastí

Cibulka je základním stavebním kamenem kuchyní po celém světě. Kdo by odolal té nezapomenutelné vůni a chuti, kterou přidává k mnoha pokrmům? Ale i přesto, jak jednoduché to může znít, smažení cibule má svá specifika, která rozhodují o tom, zda bude výsledek dokonalý.

Správný výběr cibule

Než vůbec začnete s přípravou, stojí za to pečlivě vybrat cibuli, kterou budete smažit. Jak poznat tu správnou? Pevnost na dotek a bezvadná slupka jsou dobrými indikátory. Pokud cibule začíná klíčit, raději sáhněte po jiné. Správný výběr cibule zajistí tu nejlepší chuť vašeho pokrmu.

Krájení bez slz

Slzy při krájení cibule nás často některé otravují. Trikem je, jak se jim vyhnout? Cibuli nechte chvíli v chladničce, a ty dráždivé silice vás nebudou tak silně štípat.

Tajemství perfektně usmažené cibulky

Když už máte cibuli připravenou k smažení, nepřipravujte ji v oleji, který není dostatečně rozehřátý. Pro ideální výsledek je nutné, aby se cibulka smažila rovnoměrně, aniž by se začala připalovat. Stačí vám jedna lžíce oleje na jednu cibuli a trocha trpělivosti, dokud cibule nenabude krásné zlatavé barvy.

Foto: Shutterstock

Jedlá soda

Máte pocit, že vám něco chybí k dokonalosti? To je pravděpodobně špetka jedlé sody. Přidáním jedlé sody do oleje při smažení cibulky dosáhnete toho, že bude mít krásnou texturu a nezačne se připalovat.

Čtěte také: Spálenou cibulku na pánvi nemusíte vyhazovat. Přidejte jednu věc a bude dokonalá

Jak vylepšit smaženou cibulku

Pokud toužíte po dokonale smažené cibulce, neomezujte se pouze na výše zmíněné kroky. Věnujte pozornost také typu oleje, který používáte. Některé oleje, jako je olivový nebo sezamový, mohou jídlu přidat specifickou chuť. Také stojí za to experimentovat s různými druhy cibule, jako je červená nebo žlutá. Každá z nich má svůj jedinečný charakter a může vašemu jídlu přidat netušenou hloubku chuti. Konečně, pokud máte chuť experimentovat, zkuste do smažené cibule přidat trochu česneku či bylinek, což ji obohatí a přinese nový rozměr vašim kulinářským dobrodružstvím.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Ivona
Ivona
1 rok

Cibuli snažím na sádle