Bramborová kaše je u nás jednou z nejoblíbenějších příloh. Když se udělá dobře, můžete si ji vychutnat dokonce i samotnou. Trik je ve správné konzistenci a skvělém dochucení! Vyzkoušejte některé nápady z tohoto článku.
Připravte si skvělou kaši
Uvařte si oloupané brambory ve slané vodě a můžete přidat kmín. Následně je sceďte a zchlaďte studenou vodou. Poté je rozmačkejte či rozmixujte s několika plátky másla a přidejte mléko. Díky tomu získá bramborovou kaše krémovou konzistenci a bude jemná a lahodná.
Takovou kaši si můžete dopřát jako přílohu k masu či rybám nebo například pečené zelenině. Dobrá bude ale i samotná nebo si na ní pochutnají lidé, kteří třeba kvůli zdravotnímu stavu mohou jíst jen kašovitou stravu.
Vyzkoušejte ji s česnekovým mlékem
Při mixování kaše budete potřebovat mléko. Zkuste si ho trochu vylepšit!
Stroužky z jedné palice česneku spatřte horkou vodou a následně osmahněte na másle na mírném plameni. Můžete ho také klasicky upéct v troubě s olivovým olejem, jako když děláte pečený česnek. Stroužky rozmačkejte a zasypejte troškou mouky, následně přidejte mléko a provařte společně.
Právě s tímto mlékem poté rozmixujte brambory na bramborovou kaši – získá specifickou a trochu pikantnější chuť, než jste zvyklí. Takto ochucená kaše se bude skvěle hodit třeba k vepřovému.
Čím dalším se dá dochutit bramborová kaše?
Při přípravě bramborové kaše můžete využít celou řadu bylinek a dochucovadel. Můžete vyzkoušet například solit různými ochucenými solemi. Je skvělé, pokud sáhnete po bylinkách – tradiční je třeba libeček, vynikající bude muškátový oříšek. Výtečně chutná, když do hotové kaše nastrouháte trochu sýru, můžete zvolit nějaký obyčejný z ledničky nebo sáhnout třeba po parmezánu.
Vyzkoušejte také namixovat brambory třeba s batáty, mrkví nebo celerem a vytvořit tak specifickou chuť vaší kaše.
Foto: Shutterstock
Manžel dává do vařených brambor až je rozmixuje dá máslo a mléko a chvíli před koncem dá vajíčko jen ho rozklepne a mixuje dále, lepší kaši jsem nejedla
Autore, dej si tam holuba z kalhotek a vaší jedou sodu, Stupide.
Fúj česnek a ještě česnekové mléko! To by ani pes nežral! 🤢 se někdo pěkně zbláznil! Lidi už to nehulte!
My máme rádi bramborovou kaši nadýchanou. S máslem ji nenašleháte, ale uděláte jen mazlavou hmotu. Takže do uvařených brambor dám sůl rozmixuji je a pak po troškách přidávám horké mléko. Šlehám je až svůj objem zdvojnásobí. Takto krásně našlehaná kaše není tučná, ale lehounká. Kdo chce, tak si ji pak na talíři omastí, ale to my neděláme.
Když se vaří brambory na bramborovou kaší, tak se tam kmín nedává.
Krom másla a teplého mléka se tam může vmichat smažená cibulka, chuť je potom famózní.
Tak jste zapomněli napsat, co že to tam lidi zapomínají dávat.