Míchaná vejce patří mezi nejoblíbenější snídaňové pokrmy, to je naprosto neoddiskutovatelné. Horší už je to ale s tím, jak se v České republice vlastně připravují. Někdy je to totiž opravdu hrozné, jak uvedl sám šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Místní mají specialitu v tom, že vejce zákonitě vysuší, až se skoro nedají jíst.
Na tohle nezapomínejte
Pravdou je, že šéfkuchař připravuje míchaná vejce trochu jinak než většina lidí, kteří by okamžitě sáhli po pánvi. To ale není nejlepší volba. Vezměte si raději hrnec s horkou vodou, na který potom umístíte misku. Po jejím rozehřátí ji vytřete máslem. Následně do ní vyklepnete dvě vejce, lžíci smetany a potom vše pěkně prošleháte, dokud to nezhoustne.
V mezičase si můžete připravit další suroviny, které do vajíček budete chtít přidat. Jde zejména o záležitosti, jako je slanina, šunka, sýr nebo bylinky. To všechno ale budete přidávat až na úplný závěr, kdy jsou vejce správně připravená. Tedy uvařená, ale nikoliv vysušená.
Pokud je to na vás příliš složité, jde to přeci jenom i na pánvi. Ovšem nedělejte to jinak než na másle. A nezapomínejte při míchání doplňovat další důležitou věc, a to smetanu, jak upozorňuje Zdeněk Pohlreich.
Zkuste to trochu jinak
Vejce je třeba míchat do doby, než dosáhnete kýžené konzistence. Jakmile vám zhoustnou, můžete přidat i čerstvý sýr, který vám je krásně zjemní. Když už je skoro hotovo, vypněte plotýnku a do vajec doplňte bylinky, sůl a pepř.
Čtěte také: Co je naprosto nutné přidat do svíčkové, ale lidé to stále netuší? Už to musel nahlas říct sám Pohlreich
Češi se z nějakého důvodu drží neustále toho samého postupu na míchaná vejce, který přitom nemusí být zrovna ideální. Například na západě je trendem do nich přidávat majonézu, což jim potom dodá skutečně fantastickou chuť. A pakliže se nebráníte ostřejším chutím, nebojte se přidat ani trochu toho chilli.
Foto: Shutterstock
Smetanu, majonézu a pár kozích bobků a bude to super ! Netušila jsem, že jedině Polraich umí udělat vaječinu.
Ještě že ty šéfkuchaře máme .
Do míchaných vajec zamíchám na zavěr škvarky, ale ne studené. Škvarky dám na chvíli ohřát do mikrovlnky a potom šup do vajec.
Ne. Není to nutné. Neblbněte lidem hlavu.. Každý si dělá věci jak mu to vyhovuje.
Já bych ještě přidal jedlou sodu 😂
Dlouho se už nikam nepřidávala 🤣
AŤ SI TO PATLÁ KDO CHCE A JAK CHCE,STAČÍ RENDLÍK,MÁSLO A VEJCE. A VYSUŠENÁ NEJSOU,JEN SI JE POHLÍDAT.