Co je naprosto klíčové přidat do svíčkové, ale Češi to vůbec netuší. Ozvat se musel už sám Pohlreich

Česká kuchyně je plná pokladů, ale jedním z nejzásadnějších je bezpochyby svíčková na smetaně. Tento tradiční pokrm je symbolem domova, rodiny a chutí, které nás provázejí celým životem. Ale co když vám řekneme, že existuje způsob, jak tuto klasiku ještě vylepšit, oživit a doslova jí dodat nový rozměr? Zdeněk Pohlreich, renomovaný šéfkuchař, se rozhodl odhalit jedno tajemství, které udělá z každého soustu svíčkové nezapomenutelný zážitek.

Oživený recept

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich zvýšil svíčkovou na smetaně na novou úroveň tím, že do svého receptu zahrnul jednu klíčovou ingredienci, která často uniká pozornosti. Tento krok může překvapit, ale právě hořčice dodává omáčce výraznější chuť a zvýrazňuje její charakteristický šmrnc.

Koření a kvalitní suroviny: základ pro perfektní svíčkovou

Kromě hořčice klade důraz i na správné koření, výběr kvalitních surovin a důkladnou techniku přípravy. Nové koření, bobkový list a celý pepř jsou dalšími důležitými složkami, které přispívají k unikátní chuti svíčkové na smetaně.

Správná technika

Při přípravě tohoto kulinářského pokladu je důležitá i technika. Osmahnuté maso je postupně dušeno v troubě, čímž se zajistí jeho šťavnatost. Zelenina je důkladně rozmixována a omáčka je dokonale dochucena smetanou, mlékem, solí a citronovou šťávou.

Moderní interpretace tradičního pokrmu

Celkově tato svíčková představuje moderní interpretaci tradičního českého receptu, která respektuje klasické chutě a přináší do nich nový život. Je to oslava kvalitních surovin a důrazu na detaily, které přináší nezapomenutelnou chuťovou expozici.

Svíčková na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha není jen obyčejné jídlo. Je to zážitek, který promění vaše chutě a otevře nové obzory chuťového vnímání. S hořčicí jako tajnou ingrediencí, správným kořením a kvalitními surovinami se svíčková stává gastronomickou výzvou a kulinářskou perličkou, kterou budete milovat a o níž budete rádi vyprávět.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimír
Vladimír
6 měsíců

Už jen ta barva omáčky mě odpuzuje …ať si ji vaří Polrajt jak chce ale jeho matlaninu ať si nechá ….tím mu samozřejmě neberu jeho kuchařské znalosti ty samozřejmě má a uznávám…..