Květiny do hrníčku jsou novým hitem. Stačí vám malý hrnek a semínko

Chcete mít stylovou domácnost? Překvapit každou návštěvu vašimi dekoracemi? Nebo třeba jen netušíte, co si počít se všemi těmi hrnky, které jste během let nastřádali? Ideálním řešením pro vás bude zasadit květiny do hrnečků. Květiny v hrncích nádherně oživí váš interiér, balkón, terasu nebo klidně i zahradu. Jak na to? Jednoduše.

Jaké květiny v hrnečku pěstovat?

Naštěstí existuje spoustu druhů rostlin, kterým se v hrnečku náramně daří. Jde o petrklíč, hrnkovou orchidej, aloe vera, bambus, syngonium, šplhavnici zlatou, plamenku latnatou, cinerárii zahradní, kolopejku vděčnou, některé druhy sukulentů a samozřejmě také bylinky jako jsou bazalka, petržel, oregano nebo tymián.

Co za hrnek použít?

Vše se odvíjí od velikosti rostliny, nicméně hrnek můžete použít opravdu jakýkoliv. Ať už velký nebo malý, smaltovaný, keramický, plecháček, skutečně jakýkoliv. Dokonce i ty odřené nebo s uraženým uchem ještě s trochou vkusného naaranžování udělají velkou parádu.

Jak květiny zasadit?

Pořiďte si semínka. A kdo si na vypěstování rostliny „od píky“ nevěří, klidně může koupit hotové sazeničky. Vůbec nejlépe uděláte, když rostlinu zasadíte do plastového květináče s drenážními otvory, který následně vložíte do hrnku. Tak nebudete muset řešit nežádoucí přemokření.

Pokud chcete květinu pěstovat přímo a jen v hrnečku, tak na jeho dno nasypejte tzv. drenážní vrstvu, trochu hrubého štěrku či jemných kamínků, a na to substrát vhodný pro vámi zvolenou rostlinu. Pak semínko či sazeničku zasaďte a obsypejte zbytkem hlíny.

A co zalívání?

Máte-li květináč dvojitý, zalévejte podle potřeb rostliny a intuice. Když budete mít pocit, že rostlinka ve vodě „sedí“, snadno se přebytečné vody zbavíte. Pěstujete-li přímo v hrnku, zjistěte si, jak častou a vydatnou zálivku rostlina potřebujte, a raději to moc nepřehánějte, jinak by mohla začít plesnivět.

Zdroj: ireceptar.cz, youtube.com, floristikaweb.cz

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments