Nákupní vozík otevřu za vteřinu bez mince. Obchody v Česku to tajily, ale všechno se teď ukázalo

Není snad nic otravnějšího, než když jdete do obchodu, chcete do něj vstoupit a nakoupit si, sáhnete po peněžence, a následně zjistíte, že nemáte potřebnou minci ani žeton k otevření nákupního vozíku. V tu ránu jste nahraní, protože většina obchodů dnes zrušila i nákupní košíky. Navíc na větší nákup stejně potřebujete vozík.

Proč to není na aplikaci?

V dnešní době je to o to horší, jelikož peněženku ani mince používá stále méně lidí. Vlastně je to obrovský relikt minulosti. V obchodech platíme přiložením mobilního telefonu nebo chytrých hodinek, ale do vozíků musíme stále ládovat nějaké mince.

Tuzemské obchody navíc nejdou s dobou a po vzoru zahraničních neinstalují na vozíky chytré otevírání prostřednictvím mobilní aplikace. Snad to do České republiky brzy přijde, jelikož je to velmi pohodlné. Svou aplikaci má dnes prakticky každý obchod, takže už stačí jen přidat funkcionalitu na otevření nákupního vozíku.

To ale ještě přinejmenším pár let potrvá. Do té doby si budete muset vystačit s triky, o kterých se dlouhou dobu vůbec nevědělo, že fungují. Díky nim si ale můžete vozík otevřít velmi jednoduše bez mince, a to prakticky okamžitě.

Využití klíče

Asi nejjednodušší metodou je použití klíče, které při sobě většinou nosíme. Horní část klíče má kulatý tvar, který je velmi podobný potřebné minci. Vložte ho tedy do otvoru v nákupním vozíku, a ten se vám odemkne. Musíte však klíč nejprve dostat z klíčenky v rámci svazku klíčů, abyste ho mohli na patřičné místo vměstnat. Pokud máte hranatý klíč, může to být těžší, ale i to někdy funguje.

Další metody

Alternativou je potom připevnit si na klíče speciální přívěšek, který má naopak patřičně zaoblený tvar dole, takže ho nemusíte sundávat ze svazku a jednoduše jím napřed celý svazek připevníte k vozíku. Takové přívěsky se vyrábějí v nejrůznějších designech a mohou sloužit právě i jako příjemný doplněk ke klíčům.

Pokud nemáte po ruce skutečně nic, porozhlédněte se po nějaké plechovce, kterou můžete v případě potřeby vyhrabat i z koše. Opatrně z ní odstraňte očko a vložte ho do otvoru pro mince. Tady už to chce trochu zručnosti a kvedlání, ale jakmile si to osaháte, je to velmi jednoduché.

Obchody se každopádně musí smířit s tím, že lidé už nebudou nosit mince a vozíky si budou otevírat po svém. Je teď na nich, aby nabídli nějakou alternativu, která bude poplatná moderní době.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš
Miloš
4 měsíců

To jsou rady pro socky? Tu 5tikačku snad každý má. To se mám přehrabovat v odpaďáku?👎

Eva
Eva
4 měsíců
Reply to  Miloš

Nemusí mít ani 5 Kč, u nás jsou vozíky bez zamykání 😉

Jiří kuchta
Jiří kuchta
4 měsíců

1) například v Rakousku mnohde vozíky nezamykaji,takže ho prostě vezmu a jdu.
2)chtěl bych vidět autorku jak odemyká klíčem TESCO vozík kde se mince dává zhora do suplicku

Last edited 4 měsíců by Jiří kuchta
Jiří
Jiří
4 měsíců

Nevím, co to že umím ukrást vozík má společného se zdravím?

Petr
Petr
4 měsíců

A pak jich nemá být spousta se zničenými zámky. Tohle nikdy nedělejte !!! Tyhle postupy akorát poškozují zámky nákupních vozíků. Mnohem lepší je si koupit za několik korun plastové žetony a nosit je na klíčích.