Češi dávají zubní pastu do mrazáku. Zachránilo to už tisíce domácností

Zubní pasta je ohromná. Nejen proto, že nám zajistí zuby jako perličky, ale také pro své široké spektrum využití v domácnosti. Pokud jste si s ní doposud čistili pouze zuby, připravte se na revoluci ve své domácnosti. Zubní pasta si poradí prakticky se vším.  

Zubní pasta v mrazáku

V Japonsku přišli na super trik, který už pomalu začínají praktikovat i české hospodyňky. Zubní pastu vymačkejte do tvořítek na led a dejte do mrazáku. Až zamrznou, tak můžete vyloupnout pouze jeden kousek a touto zubní pastou „vyčistit“ svá dřevěná kuchyňská prkýnka. Zubní pasta totiž dokáže dřevo zbavit nepříjemného odéru a prkýnka budou zase vonět novotou.

Vygumujte pastelky a fixy

Pokud vám vaši malí umělci pokreslí podlahu, dřevěný nábytek nebo nějaké další tvrdé povrchy, naneste na prst malé množství zubní pasty a krouživými pohyby ji vmasírujte na inkriminované místo. Poté setřete, případně vydrhněte hadříkem z mikrovlákna.

Žehlička na vlasy a kulma jako nová

Produkty, které používáme na vlasy, se nám často usazují na žehličce nebo kulmě. I s tímto znečištěním si zubní pasta hravě poradí. Naneste jí kousek na suchý hadřík a energicky otřete zašpiněná místa.

Poškrábané obrazovky

Mírné oděrky na displejích a obrazovkách dokáže zahladit zubní pasta taky. Stačí malinký kousíček zubní pasty, ten si naneste na špičku prstu a „vyleštěte“ drobné škrábance. Poté obrazovku setřete navlhčeným hadříkem z mikrovlákna.

Podrážky od tenisek

Bílý gumový pruh má snad každá moderní bota. Jediný problém je, že po dvou týdnech už je barva hnusně šedá a čištění je poměrně složité. Ne se zubní pastou. Tu naneste na starý zubní kartáček a bílý pruh na botách vydrhněte. Pak stačí botu otřít vlhkým hadrem a budete zase zářit na desítky metrů.

Skvrny od kávy a čaje

Někdy se stane, že na hrncích zůstanou skvrny od kávy a čaje. Vzhledem k tomu, že zubní pasta odstraňuje tyto nečistoty z našich zubů, hravě to zvládne také z keramiky. Příště při umývání nádobí místo saponátu naneste na houbičku zubní pastu a vezměte si do parády zašlé hrnky.

Foto: Shutterstock

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments