Vlhkost se už v domě neobjeví. Doslova perfektně na to funguje řešení za 5 Kč

Vlhkost v domě je jedním z nejčastějších problémů, s jakým se domácnosti potýkají. Nemusíte však hned volit drahá řešení, ale naopak sáhnout po těch levnějších – než najdete způsob, jak dlouhodobý problém vyřešit jednou provždy.

Vlhkost v domě

S vlhkostí v domě či bytě se setkává řada rodin. Najdeme ji především ve starších domech a bytech, případně se drží v některých částech nemovitosti – nejčastěji v koupelně, někdy též v kuchyni.

Neřešená vlhkost může způsobovat plísně, které stojí za vznikem nevzhledných skvrn na zdech, nábytků, podlahách či kobercích, vytváří zápach a hlavně může být příčinou řady zdravotních potíží. Nejčastěji jsou s plísněmi v domácnosti spojovány alergie, astma a další respirační onemocnění.

Proto je třeba vlhkost či vytvořenou plíseň co nejdříve a co nejefektivněji řešit. Z dlouhodobějších a dražších řešení zmiňme zateplení domu nebo protiplísňové nátěry na zdech.

Rychlá pomoc

Jednou z nejlevnějších a nejrychlejších možností, jak řešit vysokou vlhkost, je použití soli. V mističkách ji rozmístěte do koutů místnosti nebo ke stěnám s nejvyšší vlhkostí. Podobně vám pomohou také misky s rýží. Obě tyto suroviny jsou schopné pohlcovat vlhkost a slouží jako provizorní řešení, než se vám podaří problém vyřešit. Sůl i rýži je třeba pravidelně vyměňovat, neboť jakmile nasáknou vlhkost, již vám nebudou správně sloužit.

Správně rozestavějte nábytek

V případě, že se s vlhkostí v domácnosti dlouhodobě potýkáte, měli byste zvážit, jak máte rozestavěný nábytek. Mezi skříněmi či stoly a zdí by vždy měla být mezera, aby tudy mohl procházet vzduch.

Nepřistavujte žádný nábytek k radiátorům a ani je nezakrývejte závěsy či záclonami. Je třeba zajistit, aby teplo a vzduch co nejsnadněji cirkulovaly a dostaly se do všech koutů. I z toho důvodu je v místnostech s vysokou vlhkostí nutné velmi často a důkladně větrat.

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments