Albert už to hrozně přehnal. Tohle zkouší Čechům prodávat, konečně to prasklo

Obchodní řetězce v České republice zkouší všechno možné, aby maximalizovaly své zisky. A ty rozhodně nejsou malé. Pravdou je, že na tuzemském trhu nemají mnoho práce s tím, jak přimět zákazníky, aby jim platili velké peníze za mizerné produkty. Všichni jsou s tím tak nějak smíření, ale někdy se to zkrátka přežene.

Co to zase zkusili?

V tomto ohledu se v poslední době příliš nedaří hlavně Albertu, který podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce dovážel a prodával špatné ovoce, maso i další produkty. Kontrola kvality v tomto řetězci zjevně selhává na mnoha úrovních, což dokazuje událost z nedávné doby.

Opravdu velký ohlas vzbudil příběh zákazníka Pavla Cimbála, který sdílel na sociálních sítích. Ten si v Albertu koupil nějakou tu pochoutku z kategorie pečiva, a málem to skutečně nepěkně schytal. Vše zachránila jen náhoda. Bohužel pro Albert, chtělo by se říct, protože teď každý vidí, co tam zkouší prodávat.

V Albertu měli Svijanský máz za jedenáct korun. Což je dobré pivo, a tak jsem si k němu koupil i šáteček s párkem ve slevě. Jenže ouha, jak jdu po přechodu, cosi se uvnitř začalo pohybovat a šup, párek druhou stranou vyklouznul a už se válel na silnici. Smůla? Nikoliv, jak se ukázalo,” komentoval to Cimbál a přiložil fotografii, která jasně dokládá, co se přihodilo.

Nemůže se to jen tak stát

Pracovníci Albertu tady totiž zkusili na zákazníky přeci jen příliš velkou habaďuru. Do šátečku zabalili komplet plesnivý párek. Zkrátka jim tam někde zbyl a na samostatný prodej už to nebylo, a tak se zpracoval alespoň tímto způsobem. Kolik lidí si v ten den daný produkt koupilo, aniž by si plísně v šátečku všimlo, to se dá jen velmi těžko odhadovat. Rozhodně však nejde říct, že by tento proces započal až po zapečení do pečiva.

Další zákazníci to komentovali, že to je právě potíž podobných potravin, které se různě kombinují a které dávají příležitost využít například zkažené nebo plesnivé suroviny. Poukázali třeba na to, že podobně se pracuje s masem, které potom řetězce prodávají jako naložené v marinádě. Obvykle do něj putuje už opravdu chycené maso, které se naloží, a potom se prodává ještě dráže. Jde o dokonalý obchodnický trik.

Čtěte také: Albert rozjel v Česku neskutečnou novinku. Lidé slaví, tohle přesně jim tu chybělo

K tématu se vyjádřila i zákaznice, která dříve v Albertu pracovala a konkrétně tyto šátečky připravovala. Prý se dělaly vždy den předem a ráno se daly péct. Neexistuje údajně, aby si toho nikdo nevšiml.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kokoti
Kokoti
29 dní

Mě by zajímalo jaký Kaufland má dnes pekárnu kde nedodělává jen polotovary ? Asi jeden kousek nevyhodil a zůstal dýl…. Ne že bych je nebojkotoval, jsem pro, aby všechny obchody zavřely čoi a aby na netu se daly objednat jen suroviny na vlastní pečení!! Já jsem pro!!

Chřenovák
Chřenovák
1 měsíc

Zase je Anička zhulena 😭

Pavel
Pavel
1 měsíc

A proč to Češi trpí?A co na to ČOI A co na to hygiena?