Aromatické, křupavé a šťavnaté bramboráky jsou skutečnou pochoutkou. Pokud jsou dobře připraveny, pochutnáte si na nich a rozhodně se nebudete zabývat počtem kalorií. A kdo jiný by měl být schopen připravit ty nejchutnější bramboráky než jeden z našich nejlepších šéfkuchařů.
Konzumujte je s mírou
Bramboráky jsou relativně časově náročným jídlem, proto je rozhodně nevaříme každý týden. Navíc nejsou zrovna nejzdravější, takže bychom je měli konzumovat s mírou. Nicméně, občas si můžeme dopřát i tuto tučnou pochoutku.
Jak správně skladovat brambory
Brambory byste vždy měli uskladnit na suchém, tmavém a chladném místě, jako je například sklep nebo balkón. Nepatří do lednice ani na mráz, protože pokud přemrznou, zesládnou. Pokud jsou v teple, klíčí nebo hnijí. Ideální teplota pro skladování je 2–8 °C.
Při výběru brambor pro bramboráky dávejte pozor, aby nebyly nahnilé, naklíčené nebo nazelenalé. Ty jsou dokonce jedovaté. Kromě toho obsahují klíčky toxiny, takže je vždy z brambor důkladně odstraňte.
Zdeňkův recept na křupavé bramboráky
Recept na skvělé bramboráky se skládá ze syrových brambor, které je důležité jemně nastrouhat. Přidává se hladká mouka, vejce a mléko. Poté se směs ochutí česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Nic jiného do těsta není potřeba.
Jak na to?
Po nastrouhání vytlačte ze syrových brambor škrob a brambory důkladně osolte. Poté znovu vytlačte škrob a přidejte hladkou mouku. Mléko použijte pouze v případě, že je těsto příliš husté. Struktura nastrouhaných brambor by měla být v těstě patrná. Zároveň by těsto nemělo být příliš řídké. Těsně před smažením přidejte česnek a majoránku, a dochucení proveďte až po prvních usmažených plackách. Při smažení by měly placky plavat v oleji. Vždy připravte celou dávku najednou.
Foto: Shutterstock
Mléko nedávám, ale přidám kmín, jsou výborné a nemusím být šéfkuchař. 😊
To Pohlreich objevil ameriku😮
Anebo objevil Ameriku tento webík…
Až na to mléko je to klasika, tak proč ten titulek? Takové bramboráky můžu mít, kdy se mi zachce!