Bramboráky podle Pohlreicha. Má je nejchutnější, protože nedělá chybu jako skoro každý Čech

Bramboráky jsou tradiční pokrm, který je v České republice velmi oblíbený. Přestože se zdá, že jejich příprava je jednoduchá, existují určité zvyklosti, která mohou značně ovlivnit výslednou chuť tohoto pokrmu. Zdeňek Pohlreich, šéfkuchař s bohatou zkušeností v gastronomii a televizní hvězda, má pro přípravu bramboráků svůj specifický postup, který se liší od přístupu mnoha Čechů. Jeho recept na bramboráky je vynikající a může vám pomoci připravit ty nejlepší.

Vyberte správné brambory

Správná strategie začíná výběrem konkrétního typu brambor. Doporučuje použít varný typ C, který je ideální pro přípravu bramboráků díky svému vysokému obsahu škrobu. Při skladování brambor je důležité je uchovávat na suchém a tmavém místě, kde teplota je mezi 2 a 8 °C, aby se předešlo přemrznutí.

Co budete potřebovat

Když se rozhodnete pro přípravu bramboráků, musíte se vybavit několika klíčovými surovinami. Kormě brambor budete potřebovat hladkou mouku, která nám pomůže spojit všechny ingredience dohromady. Vejce a mléko přidávají našim bramborákům potřebnou vláčnost a měkkost. Česnek, majoránka, sůl a pepř vám pak pomohou vytvořit unikátní chuťový profil našich bramboráků. A nakonec, ale rozhodně ne nejdůležitější, je sádlo – to vám umožní bramboráky správně usmažit a dodá jim tu správnou křupavost.

Foto: Shutterstock

Postup

Brambory nejprve oloupejte nastrouhejte najemno. Poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu. Do mísy s bramborami přidejte vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Vše promíchejte a spojte do těsta. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přilít trochu mléka.

Při smažení Pohlreich doporučuje nešetřit sádlem, protože dodává bramborákům skvělou chuť. Sádlo rozehřejeme na pánvi a nalijeme na něj těsto, které rozprostřeme až ke kraji pánve. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení bramboráky odkládáme na ubrousky, které odsají přebytečný tuk.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Libor
Libor
1 rok

Takové bramboráky jako dělám já, nedělá ani Zdenda P.

Říhová
Říhová
1 rok

Koukám , že autorce nestojí tento článek ani za přečtení po sobě ,dokonce ani za opravu blábolu o řídkosti těsta v postupu . Další lehkoživka ,která makat rukama nechce a i tohle co tu předvádí je jedna velká špatenka.

Karel
Karel
1 rok

Pohlreich nikdy takhle bramboráky nedělá. Je to jen další z mnoha žvástů autorky .

Petr
Petr
1 rok

Každý Čech, kromě vás umí udělat bramborák. Jsem rád, že už jste konečně pochopila jak udělat bramborák.Pokud máte další recepty,tak sem snima. To vite, my Češi neumíme vařit a proto je dobré,že nás to naučíte. Vy jste vlastně jediná která umí vařit Gratuluji.

.

Jiří
Jiří
1 rok

Pokud je těsto řídké, přidejte mléko !!!!!!

lada44
1 rok
Reply to  Jiří

To je nána co?

inuska
inuska
1 rok
Reply to  Jiří

a pokud je moc husté, přidejte mouku…..😂😂😂

Hana
Hana
1 rok

Když je těsto na bramborák řídké přidáme mléko – asi se vloudila chybička?

Vit
Vit
1 rok

Paní Lorencová, Vy píšete tak stupidní názvy článků, jo každý Čech je tupec neumí podle Vás nic. Každý vaří jinak a jinak dle chuti, není to jak ve stroji přes kopírek!!
Zamyslete se nad sebou a Vaší ” PISÁLKOVŠTINOU “, VY TREBA PÍŠETE STEJNĚ JAK OSTATNÍ DEBILNÍ ČLÁNKY??! ! JDĚTE DO HÁJE!!