Příprava bramborové kaše je malou alchymií a každá domácnost má vlastní recept na to, kolik mléka a másla do bramborové kaše přidat. Někteří přidávají do bramborové kaše i smetanu. Prozradíme vám ingredienci, kterou jistě do kaše nedáváte. Bude hned chutnější.
Oblíbená bramborová kaše
Bramborová kaše je skvělou a chutnou přílohou. Pokud si ji nepřipravíte z prášku, stačí dodržet několik bodů správného postupu a běžné brambory proměníte v nadýchanou dobrotu. Bramborová kaše se hodí k minutkovým jídlům, pečeným masům nebo restovaným masovým směsím. Dobře připravená bramborová kaše je nadýchaná a krémová. Poradíme vám, jak obyčejnou bramborovou kaši pozvednout na vyšší chuťový level.
Postup pro přípravu bramborové kaše
Na skvělou bramborovou kaši je třeba vybrat správný typ brambor. Volte brambory, které jsou doporučené pro přípravu kaší a pyré. Na sáčku jsou označeny varným typem C. Brambory jsou moučnaté a po uvaření se téměř drobí.
Jakmile brambory typu C oškrábete, nakrájejte je spíše na větší kousky a uvařte do změknutí s velkým množstvím soli. Připravte si nahřáté máslo a horké mléko. Obojí postupně zašlehávejte do kaše. Pozor na dobu šlehání, dlouho šlehaná bramborová kaše se lepí.
Přidejte pečený česnek
Bramborová kaše získá dokonalou chuť a atraktivní vůni, pokud do ní přidáte pečený česnek. Nemusíte se bát aroma, pečený česnek má jemnou a příjemnou vůni. Celou paličku česneku zabalte do alobalu a dejte péct do trouby. Před zabalením můžete česnek mírně potřít olejem. Jakmile bude česnek upečený, prolisujte jej do bramborové kaše. Množství přidaného česneku kontrolujte a kaši ochutnávejte. Každý typ česneku je jinak aromatický. Velký rozdíl je zejména mezi českým a čínským česnekem.
Přes bramborovou kaši můžete ještě servírovat zkaramelizovanou cibulku. Tradiční nedělní oběd v podobě smažených řízků s bramborovou kaší bude skutečnou voňavou pochoutkou.
Foto: Shutterstock, zdroje: Masterclass, Chatelaine
Přidávám špetku strouhaného muškátového oříšku.
Děláte z Čechů pernementně blbce. Stupidní články.
Já dávám do bramborové kaše místo mléka a másla šlehačku.Je pak dobrá ze všech brambor,i z nových.Hezky se našlehá a je jemná.