Dejte si pečený česnek a sledujte, co se stane s vaším tělem do 24 hodin. Změny jsou rychlé

Nelze dostatečně silně zdůraznit pozitivní účinky česneku, o kterých se ví už celá staletí a stále ho v jeho protizánětlivých a ozdravných účincích překonalo jen velmi málo. Pravdou ale také je, že někteří lidé jednoduše česnek v jeho syrové podobě nesnesou, přestože by chtěli. Prostě to vyzkouší a následně je jim zle, což je způsobeno citlivějším žaludkem a dráždivými účinky česneku na tento orgán. Dobrou zprávou ale je, že česnek nemusíte konzumovat pouze syrový. Také pečený česnek totiž tělu dodá množství výživných látek a preventivně působí proti nemocem.

Ať jde o syrový česnek, nebo ten pečený, každopádně snižuje hladinu špatného cholesterolu a vysoký krevní tlak. Jeho pravidelné pojídání může ochránit také před kardiovaskulárními chorobami. Snižuje riziko infarktu a podporuje krevní oběh. V česneku je také velké množství alicínu, který chrání před rakovinou a dalšími nemocemi.

Co s tělem udělá pečený česnek?

  • 1. hodina: Tělo česnek stráví a absorbuje živiny.
  • 2. až 4. hodina: Živiny obsažené v česneku ničí volné radikály a rakovinové buňky.
  • 4. až 6. hodina: Česnek působí na podporu metabolismu, odstraňuje přebytečné tekutiny a spaluje tuk v těle.
  • 6. až 7. hodina: Na řadu přicházejí antibakteriální účinky česneku. Obíhají v krvi a ničí bakterie.
  • 7. až 10. hodina: Česnek chrání organismus před oxidačním stresem a pomáhá tělu na buněčné úrovni.
  • 10. až 24. hodina: Živiny z česneku provádějí hloubkovou očistu těla.

Poslední bod lze ještě více rozvinout, abyste plně pochopili, jak skvělé účinky takový pečený česnek má.

  • Reguluje cholesterol.
  • Čistí tepny.
  • Snižuje krevní tlak.
  • Posiluje kosti a klouby.
  • Prodlužuje životnost buněk.
  • Posiluje imunitní systém.
Foto: Shutterstock

Jak upéct česnek?

Není na tom nic složitého. Ořízněte z hlavičky česneku jeho vrchní část a pokapejte ho olivovým olejem. Zabalte česnek do alobalu a vložte do trouby. Pečte na 180 stupňů Celsia, a to přibližně půlhodinu, nebo dokud zcela nezměkne. Upečený česnek di můžete vychutnat s krajícem čerstvého celozrnného chleba. V pečené podobě si můžete vychutnávat rovnou celé stroužky česneku, aniž by vám potom bylo těžko.

Foto: Shutterstock, zdroj: Newsner

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Tomáš
2 let

Dobrý den, jen ze zvědavosti, jaké je dávkování?

Vera
Vera
2 let

Jsem asi ve věku,kdy ať nepiju kávu, nekouřím,nějak nejím uzeniny,nepiju alkohol/