Pokud vaříte často těstoviny, jistě se u vás v nádobí najde i naběračka, která má uprostřed otvor. Tento otvor není určen jen pro odtok přebytečné vody nebo redukci omáčky při servírování špaget, ale má i své další využití.
Otvor v naběračce
Lámete si hlavu s tím, kolik špaget připravit, aby vám zbytečně nezbyly a nemuseli jste je jíst ještě další dva dny? Můžete pro odměření jedné porce využít právě díru v naběračce. Odměřte si špagety pomocí této díry.
Počet špaget, které se neuvařené vejdou do díry naběračky, představuje zhruba jednu porci pro dospělého člověka. Pakliže připravujete oběd nebo večeři pro více osob, můžete počet špaget odměřit pomocí této díry. Jednoduše dle počtu strávníků odměříte špagety.
Skrytý význam naběračky usnadní přípravu a zároveň poslouží při servírování.
Výběr naběraček je široký a můžete pořídit naběračku z nerezu, plastu, dřeva nebo nylonu. Takže ať už máte jakékoliv nádobí, vyberete vhodnou naběračku právě pro vás.
Skladování těstovin
Při skladování těstovin je důležité jejich uložení. Vhodné jsou skleněné nebo plastové vzduchotěsné nádoby proto, aby těstoviny nenavlhly. Skladujeme tedy při pokojové teplotě v suchých prostorách. V obchodech je k dostání velký výběr stohovatelných dóz, které umožní i skladování s úsporou místa.
Neskladujte těstoviny v neuzavřené nádobě. Pokud byste je delší dobu nezpracovali, hrozí nepříjemná návštěva v podobě škůdců, kteří potraviny znehodnotí.
Foto: Shutterstock