Do bramborové kaše je nutné přidat jednu klíčovou věc. 90 % lidí o tom nemá tušení

Evropská kuchyně je plná rozmanitých příloh, ale bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších. Je skvělá k řízku, sekané, nebo kuřeti. Pokud jste dosud nezvládli uvařit bramborovou kaši podle svých představ, podívejte se, jak na to.

Bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších příloh v mnoha zemích po celém světě. Je pohodlná, chutná a snadno se připravuje, ale přesto mnoho lidí nemá tušení o tom, co je nutné přidat do bramborové kaše, aby byla ještě chutnější a lahodnější.

Přidejte máslo

Klíčem k úspěšné bramborové kaši je přidat kousek másla. Ano, to je ono – máslo. Máslo dodá bramborové kaši krémovost a chuť, která jinak chybí. Pokud jste dosud přidávali do bramborové kaše pouze mléko nebo smetanu, zkuste přidat místo toho trochu másla. Uvidíte, že to bude mít velký vliv na chuť a konzistenci vaší bramborové kaše. A navíc, s máslem se nemusíte bát, že by vaše bramborová kaše byla příliš tučná nebo těžká – stačí jen kousek, aby výsledná konzistence a chuť byla dokonalá.

Vylepšete kaši kořením

Většina kuchařů přidává do bramborové kaše sůl. Sůl pomůže zvýraznit přirozenou chuť brambor a dodá pokrmu lepší celkovou chuť. Můžete ale také zvážit přidání jiných kořenících směsí nebo bylinek, jako je například tymián, rozmarýn nebo bazalka, které mohou bramborovou kaši oživit a dodat jí zajímavou chuť.

Foto: Shutterstock

Ozvláštněte kaši

Bramborová kaše nemusí být pokaždé stejná. Pokud máte rádi oříškovou příchuť, můžete také přidat lžíci nasekaného švestkové nebo meruňkové marmelády. Toto dodá pokrmu sladkou a ořechovou chuť, která se výborně hodí k masovým pokrmům.

Všechny tyto tipy vám pomohou vytvořit chutnou a lahodnou bramborovou kaši, která bude skvělou přílohou k řadě různých pokrmů. Vyzkoušejte různé kombinace a najděte ty, které se vám nejvíce líbí.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
5 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marie Procházková
Marie Procházková
1 rok

Mě naučila moje mamka tuhle kaši ihned po slití vody dát jedno celé syrové vajíčko, máslo asi půl z 8minky, a samozřejmě mlíko, někdo dává studené, někdo vařící, já dávám studené a ihned rozmixuji a je luxusní. Tak nevím co jste objevila. Je 73 let a vařím ji od 10let. Ale je pravda, že každý ji vaří po svém.

aster
aster
1 rok

Objev století, fakt!

Janka
Janka
1 rok

Takovou kaši dělala už moje babička 😂😂

Vit
Vit
1 rok

Paní ” redaktorka ” objevila Ameriku!!🤣😜, takhle kaši dělám už dlouho a i dle chuti s kořením…Vy se učíte vařit a sdělujeme nám Vaše dojmy v 90%??🤔

Ilonka
Ilonka
1 rok

Máslo dávala už moje babička