Evropská kuchyně je plná rozmanitých příloh, ale bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších. Je skvělá k řízku, sekané, nebo kuřeti. Pokud jste dosud nezvládli uvařit bramborovou kaši podle svých představ, podívejte se, jak na to.
Bramborová kaše je jednou z nejoblíbenějších příloh v mnoha zemích po celém světě. Je pohodlná, chutná a snadno se připravuje, ale přesto mnoho lidí nemá tušení o tom, co je nutné přidat do bramborové kaše, aby byla ještě chutnější a lahodnější.
Přidejte máslo
Klíčem k úspěšné bramborové kaši je přidat kousek másla. Ano, to je ono – máslo. Máslo dodá bramborové kaši krémovost a chuť, která jinak chybí. Pokud jste dosud přidávali do bramborové kaše pouze mléko nebo smetanu, zkuste přidat místo toho trochu másla. Uvidíte, že to bude mít velký vliv na chuť a konzistenci vaší bramborové kaše. A navíc, s máslem se nemusíte bát, že by vaše bramborová kaše byla příliš tučná nebo těžká – stačí jen kousek, aby výsledná konzistence a chuť byla dokonalá.
Vylepšete kaši kořením
Většina kuchařů přidává do bramborové kaše sůl. Sůl pomůže zvýraznit přirozenou chuť brambor a dodá pokrmu lepší celkovou chuť. Můžete ale také zvážit přidání jiných kořenících směsí nebo bylinek, jako je například tymián, rozmarýn nebo bazalka, které mohou bramborovou kaši oživit a dodat jí zajímavou chuť.
Ozvláštněte kaši
Bramborová kaše nemusí být pokaždé stejná. Pokud máte rádi oříškovou příchuť, můžete také přidat lžíci nasekaného švestkové nebo meruňkové marmelády. Toto dodá pokrmu sladkou a ořechovou chuť, která se výborně hodí k masovým pokrmům.
Všechny tyto tipy vám pomohou vytvořit chutnou a lahodnou bramborovou kaši, která bude skvělou přílohou k řadě různých pokrmů. Vyzkoušejte různé kombinace a najděte ty, které se vám nejvíce líbí.
Foto: Shutterstock
Mě naučila moje mamka tuhle kaši ihned po slití vody dát jedno celé syrové vajíčko, máslo asi půl z 8minky, a samozřejmě mlíko, někdo dává studené, někdo vařící, já dávám studené a ihned rozmixuji a je luxusní. Tak nevím co jste objevila. Je 73 let a vařím ji od 10let. Ale je pravda, že každý ji vaří po svém.
Objev století, fakt!
Takovou kaši dělala už moje babička 😂😂
Paní ” redaktorka ” objevila Ameriku!!🤣😜, takhle kaši dělám už dlouho a i dle chuti s kořením…Vy se učíte vařit a sdělujeme nám Vaše dojmy v 90%??🤔
Máslo dávala už moje babička