Do karbanátku je nutné přidat kousek tohoto ovoce. Lidé to ale stále nedělají

Také připravujete karbanátky stále na stejný způsob? Zkuste recept ozvláštnit o nové suroviny a vaše jídlo dostane zcela nový rozměr. Chuťové buňky budou blahem bez sebe a změnu jistě ocení i další členové vaší domácnosti.

Karbanátky

Příprava karbanátků je rychlá a zvládne ji každý.

Nejprve si do větší mísy nasypete na kostičky nakrájený den starý rohlík nebo bílý toustový chléb a zalijte mlékem. Rohlík se nasákne mlékem a utvoří základ karbanátků. Pokud nemáte po ruce bílé pečivo nezoufejte a v průběhu receptu využijete místo něho strouhanku. K rohlíku přidáte mleté maso a na malé kostičky nakrájenou cibuli. Prolisujte 4 – 5 stroužků česneku a do směsi rozklepněte 1 vajíčko. Pokud jste nepoužili pečivo namočené v mléce, je čas přisypat hrst strouhanky. Okořeňte solí, majoránkou, mletým kmínem, mletým černým pepřem a petrželkou. Takto připravenou směs stačí vytvarovat do středně velkých placiček, obalit v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku, a nakonec ve strouhance. Poté se vloží na pánev s rozpáleným tukem a smaží se do zlatova.

Toto je základní recept na karbanátky, který můžete v průběhu přípravy ozvláštnit o suroviny, která vám nabídneme níže.

Suroviny přidávané do karbanátku můžete měnit dle sezóny a potravin, které jsou v daný čas k dispozici.

Foto: Shutterstock

Ovoce do karbanátku

Ovocem, které lze do karbanátku přidat je jablko. Nastrouhejte 2 – 3 jablka na struhadle a vyždímejte z nich přebytečnou vodu. Poté přidejte do směsi, která je uvedena výše. Můžete přidat i nastrouhaný sýr. Jablko zajistí karbanátkům báječnou chuť a budou krásně šťavnaté. V některých receptech se do karbanátků přidává i šalvěj, která je velmi aromatická.

Namísto jablka můžete do karbanátků přidat i nastrouhanou cuketu, sýr goudu nebo nivu. Pokaždé bude chuť karbanátku zcela jiná.

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments