Kdo by si po ránu rád nepochutnal na míchaných vejcích. Tento pokrm se ustálil zejména coby snídaně, a to po celém širém světě. Stejně jako je velká radost z vynikajících míchaných vajec, však může začátek dne nepěkně pokazit případ, kdy se tento pokrm příliš nepovede. Hranice může být přitom velmi tenká.
Zachovejte krémovost
V ideálním případě by míchaná vejce měla být krémová, udělaná tak akorát a nějakým způsobem dochucená. Bohužel, v České republice často dostaneme nedochucenou a příliš propečenou vaječnou směs, která vypadá spíše jako nasekaná omeleta. Lidé se tu stále bojí podávat míchaná vejce trochu tekutá, jak by to mělo být.
Za tímto účelem je potřeba jídlo připravovat pouze na mírném plameni a ideálně na másle, a to za neustálého míchání. To byste neměli opomíjet, naopak je třeba tomu věnovat náležitá péče. Pokud totiž vejce nepromícháte rovnoměrně, budete v nich mít propečené hrudky.
Pomoci vám může příprava nad vodní lázní, která sice trvá déle, ale je zárukou toho, že vejce nepřesušíte a že budou příjemně hladká a krémová.
Přidejte důležitou věc
Na co byste v žádném případě neměli zapomínat a co vejcím dodá příjemně krémovou konzistenci a také zvýrazní jejich chuť, je majonéza. To ale většina lidí vůbec neví a na tuto důležitou ingredienci zapomíná. Však to vyzkoušejte a zjistíte, že jinak už to dělat nebudete.
Pochopitelně je nejlepší přidat domácí majonézu, pokud takovou máte k dispozici. Zároveň je třeba říct, abyste to nepřeháněli. Stačí pouze jedna lžíce.
S míchanými vajíčky se nebojte trochu experimentovat. Jde o jídlo, které se dá zajímavým způsobem vylepšit. Vyzkoušejte třeba přidat trochu mléka nebo smetany. Nakrájejte si do nich slaninu a jindy zase tvrdý sýr, který se v nich hezky rozpustí. A proč nepřidat třeba nějaké to koření. Ideální jsou pro to chilli nebo estragon.
Foto: Shutterstock
Lidé jsou tak blbí, že když nějaký chytrák napíše, že do míchaných vajec je dobré přidat lidský trus, tak to budou dělat. Ostatně někdo také vymyslel u dieslových automobilů, že když se budou spalovat již spálené výfukové plyny, zachraňuje se tím příroda. Proč by to nešlo s hovnem v míchaných vajíčkách, že?
Osvědčilo se mi přidání trocha smetany 30+%. Smíchá se s hmotou a vznikne nadýchaná lahoda😉👌
Kdo neumí udělat míchaná vejce bez mléka a majonézy tak, aby byla vláčná, ten ať si raději ta vejce uvaří na tvrdo 😛
To jsou zase bláboly,majonézu nikdy,když chcete potrhnout chuť vajec přidejte plnotučnou hořčici a zamíchat,a už prosim vás nepište, běžte raději umýt nádobí nebo vytřít podlahu bude to užitečné.
Tak dávat do vajec mlíko, to je pěkna kravina!!! Doufám že to nečte pan Forejt, toho by z toho jeblo! Jako autore fakt se nad sebou zamysli, psát takový hovna a pak se v prácibdo krve hádám s lidma, co těmhle píkovinám věřej!
Fuj!
Naštěstí na míchaná vejce neexistuje žádný jediný a pravý recept ani norma, a naštěstí nemáme všichni jednotnou chuť. Já přidávám trochu smetany a na závěr i smetanový sýr, a manželka i děti se po nich mohou utlouct.
Já mám nejdaději míchaná vejce na másle nebo sádle s cibulí bez jakýchkoliv dalších přísad a dám si tu trochu práce s tím, aby byla vláčná.
Ale když vám to tak chutná, tak to je ten správný recept pro vás 🙂