Ještě před tím, než se jako nakupující v obchodě rozhodnete vložit balené kusy masa do košíku, prochází tato potravina dlouhým procesem. Jelikož maso pochází jak jistě všichni víme z živého tvora, je potřeba ho nejprve přivést na svět. Dále zvířata potřebují sami pro svůj vývoj a dosažení požadovaných rozměrů potravu. Aby byly zajištěny krmné zásoby, existují další k tomu určená místa. Celý tento proces plýtvá energií, zabírá nadbytečnou plochu, je náročný a škodí životnímu prostředí. Svět však pomalu a jistě přichází s náhradou, která maso z větší zvěře může vytlačit.
Hmyz jako zázračná strava
Červy a další hmyz obsahují velmi mnoho prospěšných látek, jako jsou vitaminy, minerály a další. To je fakt, při kterém mnoha lidem naskakuje husí kůže. Velká část populace si nyní neumí představit, že by konzumovala něco tak odporného, jako je červ. Potravinářský průmysl však pomalu a jistě začíná přicházet s výrobky, které jsou tvořeny z velké části z hmyzu. Kromě toho, že svým vzhledem výrazně připomínají nám známé výrobky, blíží se také svou chutí.
Udržitelná alternativa
Výroba potravin z hmyzu má oproti chovu velkých hospodářských zvířat mnoho výhod. Kromě toho, že nezabírají tolik místa jsou také velmi nenároční. Zajistit potravu pro tyto malé tvory by ušetřilo spoustu místa, vody a energie. A jelikož na světě lidé stále přibývají a požadavky se zvyšují, bude potřeba jednat.
Méně utrpení
Zatímco velké chovy hospodářských zvířat a manipulace s nimi pobuřuje širokou veřejnost, chov hmyzu by se mohl obejít bez podobného odsouzení. Zabíjení větších hospodářských zvířat vyžaduje humánní zabití a stejně tak i hmyz. Výrobci přišli s nápadem, že se červy nebo například kobylky zmrazí v rychlosti a nebudou tak cítit bolest.
Dostupnost na trhu
Již dnes je možné ochutnat speciality připravené z hmyzu. Jejich dostupnost na trhu je horší, jelikož mají stále lidé problém s konzumací kvůli odporu, ale ti, kteří již ochutnali, jsou překvapeni.