Chcete si připravit vynikající moučník, a to pouze ze tří surovin? Tento nadýchaný a chutný dezert z Japonska je přesně takový!
Znáte klasický cheesecake?
Už název cheesecake mnohé odrazuje. Ale ve skutečnosti se nejedná o dort vyrobený z klasického sýru, ale jde o sladký krémový dezert. Základem klasického cheesecake je krémový sýr Philadelphia, který se používá především do sladkých dezertů. Dá se ale použít i cottage nebo mascarpone. U nás se často jako náhrada Philadelphie používá tvaroh. Nevýhoda klasického cheesecaku je, že je tuhý a hutný, i když chuťově výborný. Pokud dostanete chuť na něco podobného, ale nadýchaného, připravte si speciální cheesecake z Japonska.
Co budete potřebovat na tvarožník z Japonska?
Splňuje dvě věci naráz. Je chuťově skvělý a velmi snadno se připravuje. Stačí vám pouze tyto ingredience:
- 200 g tvarohu
- 200 g bílé čokolády
- 5 vajec
Jak na to?
Důležitá je forma, ve které dort připravujete. Bude se totiž muset vložit do trouby do pekáčku s vodou. Ideální tedy bude dortová forma. Navíc je potřeba zabránit tomu, aby se do ní při přípravě dostala voda. Je potřeba ji vyložit pečícím papírem a ideálně ještě zabalit alobalem.
- Nejprve si oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte stranou a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Pak ji odstavte a vmíchejte do ní tvaroh, dokud se nespojí do hladké směsi.
- Jemně zašlehejte připravený sníh z bílků.
- Dejte směs do formy a vložte do pekáčku upéct. Nejprve na 170 stupňů, po 15 minutách snižte teplotu na 160. Po dalších 15 minutách troubu vypněte, ale ještě 30 minut neotvírejte.
- Dort vyndejte z formy až ve chvíli, kdy zcela vychladnul. Bude se s ním lépe manipulovat. Nakonec ho můžete ozdobit dle libosti, skvěle bude chutnat například s čerstvým nebo mraženým ovocem.
Foto: Shutterstock