Když je autorem receptu Zdeněk Pohlreich, je to sázka na jistotu. Po tomto kančím guláši se bude moct utlouct celá rodina. Jak jej připravit a co k němu podávat, aby vaše chuťové buňky zažily absolutní extázi?
Poctivý kančí guláš
Pro přípravu guláše budeme potřebovat tyto suroviny.
- kančí kýta
- 3 cibule
- 2 lžíce drcených rajčat
- chléb
- voda
- olej
- uzená paprika
- sůl
- pepř
V hrnci rozehřejeme rostlinný olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme trochou vody. Jakmile se voda odpaří, přisypeme trošku uzené papriky, zamícháme a zase podlijeme vodou. Poté přidáme drcená rajčata. Až se směs začne vařit, vložíme do hrnce nakrájené maso, opepříme a osolíme. Necháme rychle zavařit, poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Těsně před koncem pak guláš zahustíme nalámaným chlebem, ještě krátce povaříme a můžeme servírovat.
A s čím známý šéfkuchař radí guláš podávat? Jedině se špekovým knedlíkem! Jak na něj? Čtěte dál.
Špekové knedlíky
Na špekové knedlíky si nachystejte následující.
- špek
- 3 vejce
- houska
- mléko
- mouka
- petržel
- sůl
- pepř
Špek nakrájíme na kostky a orestujeme. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Do rozmíchaných žloutků nalijeme trochu mléka a přisypeme nakrájenou housku. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme opečený špek, zaprášíme moukou a postupně vmícháme vyšlehaný sníh. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Namočenýma rukama tvarujeme knedlíky, které ve vroucí vodě vaříme 8-10 minut.
Užijte si jídlo, které je nejen výživné, ale také skvěle chutná!
Foto: Shutterstock
Zajímala by mě gramáž-maso,koření apod.