Řetězce rychlého občerstvení se obvykle vyznačují tím, že mají všude přibližně stejnou nabídku bez nějakých větších výkyvů. To pochopitelně platí také pro KFC, který představuje jeden z nejoblíbenějších fastfoodů na celém světě.
Trendem jsou úspory
Před časem vstoupil také do Číny, kde se setkal s netradičním požadavkem místních zákazníků. Ti žádali, aby do nabídky uvedl obalované čínské pařáty. Tomu se však Kentucky Fried Chicken dlouhodobě bránilo a nabízelo nadále jen klasické obalované kuřecí kousky, jako všude jinde na světě.
To se teď ale mění. Společnost v Číně hledá způsoby, jak ušetřit a využít levnějších místních surovin. Prý se také snaží využít všechny části kuřete. V Číně tak v KFC budete moct koupit prakticky jakoukoliv část kuřete kromě peří.
Jednou i v Česku?
Novinkou tak budou především pařáty, ale také kuřecí krky, špičky kuřecích křídel nebo zobáky. To vše jsou i tradiční místní speciality. Nabídka se tak významně rozroste.
Pokud se tak v Asii rozhodnete navštívit KFC nebo nějaký jiný známý řetězec rychlého občerstvení, měli byste si být raději jisti tím, co si objednáváte. Pakliže byste volili naslepo třeba jen podle obrázků, mohlo by se vám přihodit nepříjemné překvapení.
Je přitom otázkou, zda podobný trend dorazí i do České republiky. Snaha o úspory a využití celého kuřete, z něhož se zatím zpracovává jen část, by mohla manažery po celém světě přimět k neotřelému uvažování.
Foto: Shutterstock