Konec zápachu ze smažení. Úžasný fígl ho okamžitě pohltí. Nemusíte ani větrat nebo pouštět digestoř

Smažení je v našich geografických končinách velmi oblíbeným způsobem přípravy jídla. Pomiňme teď, že v žádném případě není zdravý a že bychom ke smažení neměli přistupovat příliš často. Když už se k němu ale odhodláme, chceme to udělat co nejlépe a také co možná nejčistším způsobem.

Kuchyň bude znovu vonět

Jenže vedlejším produktem smažení je také nepříjemný zápach, který v některých případech dokáže být skutečně odrazující. Většina lidí se domnívá, že to tak musí být a že se s tím nedá jednoduše nic dělat. Maximálně se tomu pokusí čelit vyvětráním otevřením okna nebo spuštěním digestoře. Tyto metody jsou ale zdlouhavé a navíc ne vždy použitelné. Ne každý má v kuchyni okno, případně digestoř.

Přesto však existuje způsob, který vás zápachu ze smažení velmi jednoduše a především rychle zbaví. Do několika minut po něm nebude ani památky. Klíčem k tomu je použití bílého octu. Ten je třeba přivést do varu nechat v této podobě asi pět minut. Ocet představuje velmi silný prostředek, který dokáže zápach ze smažení pohltit. Pakliže se obáváte, že pouze jeden zápach nahradí jiný, není tomu tak.

Foto: Shutterstock

Tipy pro lepší smažení

Existuje však celá řada tipů a triků, jak si smažení usnadnit a především jak zabránit nevábné vůni.

  • Použijte citronovou šťávu k pokapání masa před smažením. Eliminujete tak zápach.
  • Jakmile začne olej pěnit, vhoďte do něj špetku soli, která pěnění zmírní.
  • Při obalování řízků důkladně oklepejte strouhanku. Pokud je jí příliš, bude se při smažení oddělovat, připalovat se a zapáchat.
  • Když se olej rozpálí, přidejte do něj trochu studeného oleje.
  • Ve chvíli, kdy je olej rozpálen, vložte do něj kus korku.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments