Kousek alobalu umí zázraky. Zrychlí internet, usnadní žehlení a pomůže při úklidu

Pokud se domníváte, že alobal je dobrý tak akorát na balení svačin dětem do školy, protože ty papírové ubrousky nalepené na celé svačině nepřejete ani nejhoršímu nepříteli, mýlili jste se. Alobal dovede zázraky. Zjistěte, jakými všemožnými způsoby jej doma můžete využít.

Zrychlete WiFi

Složený kousek alobalu umístěte za router. Alobal zajistí, aby signál nabral správný směr a tím zajistí rychlejší připojení.  

Vyčistěte nádobí

Pokud vám nejdou připáleniny a špína z kastrolů a pánví dolů pomocí klasických čisticích prostředků, vyzkoušejte tento trik. Do kastrolu přidejte trochu jedlé sody s vodou. Poté vydrhněte alobalem. Alobal využijete dokonce i v myčce. Udělejte z něj kuličku a přihoďte k příborům. Budou jako nové.

Nabruste nůžky

Kousek alobalu vyhlaďte a několikrát přehněte do menšího obdélníčku. Ten skrčte, zaobalte do něj ostří nůžek a několikrát je o alobal nabruste. Případně stačí když alobal několikrát přestřihnete.

Urychlete žehlení

Jestli potřebujete vyžehlit extra rychle, vložte pod potah na žehlicím prkně kousek alobalu. Ten bude teplo způsobené žehličkou odrážet, ne pohlcovat, a tím se proces žehlení urychlí.

Foto: Shutterstock

Zabraňte banánům shnít

Pokud nemáte rádi hnědé banány, ihned po zakoupení obalte jejich stopky do alobalu. Zpomalí to proces stárnutí.

Udržujte stříbro lesklé

Pokud máte pocit, že vaše stříbro zašlo, dejte na dno pánve alobal, zalijte vodou a přidejte dvě lžičky soli. Do vody ponořte zašlé stříbrné předměty, nechte dvě minuty působit, poté opláchněte a osušte. Alobal pomůže i při skladování stříbrných příborů. Pokud je používáte zřídka, každý kus před uschováním zabalte do alobalu.  

A pár tipů na konec? Alobalem můžete vyčistit třeba i gril nebo mřížku v troubě. Stačí jej párkrát přeložit a přečistit podobně jako houbičkou. Také můžete pár kousků alobalu rozhodit na mulčovací kůru. Bude odpuzovat škůdce kolem vašich rostlin. Kdo by to byl řekl, že může mít tak všestranné využití?

Foto: Shutterstock, zdroj: Readersdigest, tips-and-tricks

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments