Avokádo je považováno za jednu z nejzdravějších potravin. Někdy si ale místo šťavnatého ovoce domů doneseme kámen. Jak to udělat, aby bylo ihned k snědku?
Zdravá strava kdykoliv si přejete
Avokádo v sobě obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Toto nenápadné ovoce je doslova naplněné užitečnými živinami a antioxidanty, které se starají o prevenci až stovky civilizačních onemocnění.
Přejete si lahodné avokádo jen tak, nebo si z něj připravíte koktejl, ovocnou polévku, nebo třeba osvěžující salát?
Když si toto lahodné ovoce přineseme z obchodu, může se stát, že bude ještě tvrdé. Představa, že jej necháte několik dnů dozrávat, vás neláká? Za deset minut bude hotovo.
Zdroj vitamínů a živin
Oblíbené exotické ovoce v sobě ukrývá mnoho přínosných látek. Například se v něm vyskytuje draslík, nenasycené mastné kyseliny, ale také vláknina a vitamín E. Ještě jedna dobrota je v avokádu hojně obsažena – jedná se o folát, tedy jeden z vitamínů skupiny B. Pomáhá nastavit správnou hladinu krevního tlaku, ovlivňuje cholesterol v krvi a těhotným maminkám pomáhá se zdravým vývojem plodu.
Nemusí to trvat půl týdne
Když si domů přineseme nezralé avokádo, většinou to trvá okolo čtyř dnů, než dozraje. A to v případě, že máme doma po celou dobu příjemně teploučko. Jestliže jej zapomenete v lednici, trvá to podstatně déle. Vaše avokádo ale může být připraveno ke konzumaci již za deset minut.
Budete potřebovat alobal, do kterého nezralé ovoce zabalíte. Předehřejte si troubu na 90 stupňů Celsia a avokádo v alobalu vložte do trouby. Stačí deset minut. A vytáhnete nádherně voňavý zralý kus ovoce. Měkké okraje navíc budou příjemně hřát. Dáte si jej ihned, nebo počkáte, až trochu vychladne a připravíte si z něj oblíbený pokrm?
Foto: Shutterstock, zdroj: Oxfordtechridge