Kuřecí maso je lehké, jednoduše stravitelné a mnoho lidí jej má rádo. Není divu, lze jej připravit na stovky způsobů. Jen je třeba důkladně vybírat, abyste vybrali kvalitní, čerstvé a chuťově vynikající. Jistě každý z nás již slyšel, čím jsou kuřata krmena, a že nejsou zrovna ideální pro zdraví člověka. Z toho důvodu vybírejte poctivě a volte kuřata raději z farmy. Možná bude dražší, ale chuť a kvalita bude jistě mnohonásobně vyšší.
A pokud vám již došly nápady, jak takové křehoučké masíčko připravit, vyzkoušejte jednoduchý recept od Ládi Hrušky. Zvládne jej každý a po ochutnání vaše chuťové pohárky zajásají. Maso se před přípravou namáčí do tatarské omáčky, aby si získalo ještě větší jemnost a dobrou chuť. A věřte nebo ne, ale na stole se po takovém jídle jen zapráší.
Co budete potřebovat?
Seznam ingrediencí není nikterak obsáhlý a s největší pravděpodobností je máte všichni doma. Tedy, možná mimo masa. Připravte si:
- 1 až 2 kuřecí prsa
- pepř
- sůl
- hladkou mouku
- tatarskou omáčku
- olej
Postup přípravy
V případě potřeby si množství ingrediencí zvyšte dle počtu strávníků. Dvě kuřecí prsa – záleží ovšem jak velká – odpovídají dvěma porcím. Celá příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník. Kuřecí prsa opláchněte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete dle chuti.
Do míse si dejte tolik tatarky, aby se všechno maso ponořilo. Takto připravené jej odložte alespoň na jednu hodinu – nejlépe na celou noc – marinovat do lednice. Maso bude křehké a chuťově dokonalé.
Druhý den či za jednu hodinu, nasypte hladkou mouku do misky a kuřecí prsa jedno po druhém v mouce obalte. V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte marinované kousky dozlatova. Ideální přílohou jsou vařené brambory maštěné máslem a posypané čerstvou pažitkou nebo pečivo, hranolky či bramborová kaše – vynikající, přejeme dobrou chuť.
Foto: Shutterstock
Hruškovi by prospělo, kdyby si do tatarky naložil mozek – a pisatelce rovněž.
Občas to tak dělám,není to špatné.
Pokud s tím máte dobrou zkušenost – proč ne.
Jenže mně se zvedá žaludek jen při té představě a přijde mi to zbytečné – pokud už maso smažím (většinou ho peču nebo dusím) tak ho mám vždy křehké i bez takových pomůcek – možná je to i proto, že nemám ráda tatarku (a Hrušku) 🙂