Mikrovlnná trouba je skvělý spotřebič, ve kterém rychle přihřejete potřebný počet pokrmů s minimálním časem a nízkou spotřebou energie. Využít ji můžete ale i jinak. Mikrovlnná trouba neslouží jen k ohřevu a rozmrazení potravin, představíme vám ji blíže.
Vaření v mikrovlnné troubě
Ohřívání je nejčastější funkcí, kterou u mikrovlnné trouby využijete. Je však skvělá i na běžné vaření, pečení nebo sterilování pokrmů. Můžete s její pomocí lépe oloupat zeleninu, vrátit křupavost pečivu nebo odstranit vlhkost se sušenek. Zajímavé je využití mikrovlnné trouby na přípravu kávy.
Vyzkoušejte kávu z mikrovlnné trouby
Najdete skleněnou sklenici s víkem, může být zavařovací, víčka od takových sklenic můžete běžně dát do mikrovlnné trouby. Do sklenice dejte mléko a nechejte jej důkladně prohřát, nesmí se ale začít připalovat a utíkat. Jakmile bude mléko prohřáté, přidejte do něj kávu v množství, které si dáváte do hrníčku. Následně vše zalijte horkou vodou. Nápoj bude krásně napěněný a mnohem chutnější.
Oloupejte zeleninu
Česnek a cibuli potřebujete téměř do každého masového pokrmu. Snadněji je oloupete, když je dáte na 15 vteřin do mikrovlnné trouby. Slupka se začne sama odlupovat. Podobným zahřátím získáte z citronu více šťávy, když jej potřebujete vymačkat na manuálním odšťavňovači.
Mikrovlnka pro běžné vaření
V mikrovlnné troubě můžete uvařit mnohem rychleji rýží nebo brambory. To oceníte zejména tehdy, když spěcháte. Vyzkoušejte také skvělé bramborové chipsy. Stačí brambory nakrájet na tenké plátky, promíchat v oleji a koření a nechat každou stranu ohřát v mikrovlnné troubě na 3 minuty.
Pečení v mikrovlnce
Spousta receptů je připravena na pečení dezertů v mikrovlnné troubě. Výhodou je rychlé pečení. Koláček nebo dortík budete mít hotový za pár minut a připravíte jen jednu nebo dvě porce. Takové dezerty snadno zvládnou připravit i děti.
Foto: Shutterstock
A ?