Na mletí masa nepotřebujete mlýnek. Zvládnete to za chvíli i bez vybavení a výsledek bude mnohem lepší

Někdy vám k ruce chybí mleté maso pro vaše oblíbené recepty, a nemáte ani mlýnek na maso. Ale nezoufejte! Kdo řekl, že k mletí masa potřebujete tradiční mlýnek? Vaše kuchyně je plná alternativních nástrojů, díky kterým můžete během chvilky namlít maso pro svůj oběd, večeři nebo rychlou svačinku.

Kvalita na prvním místě

Mleté maso, které koupíte v obchodě, může obsahovat i látky, které v něm nechcete. Když si ale maso namelete sami doma, máte kontrolu nad tím, jaký kousek masa použijete. Dokonce nemusíte mít ani profesionální mlýnek na maso. S mixérem a mrazákem dosáhnete skvělých výsledků. Pro dosažení optimální konzistence doporučujeme maso vložit na krátký čas do mrazáku a poté ho v mixéru rozmixovat. I když nemá stejnou strukturu jako maso mleté v mlýnku, chuťově je naprosto srovnatelné.

Rychlý a čistý proces

Jednou z hlavních výhod použití mixéru je minimální nepořádek. Oproti mletí masa v mlýnku, který často zanechává v kuchyni nepořádek, je práce s mixérem čistší a jednodušší. Představte si karbanátky nebo domácí paštiku z masa připraveného touto rychlou metodou. Navíc je čištění mixéru po použití jednoduché a rychlé.

Foto: Shutterstock

Experimentujte s chutěmi

Když už se pustíte do mletí masa pomocí mixéru, můžete si také trochu pohrát s chutěmi. Před mixováním zkuste přidat čerstvé bylinky, sušená koření, nebo třeba nasekaný česnek či cibuli pro vícevrstvý chuťový zážitek. Tímto způsobem můžete vytvořit unikátní směsi mletého masa, které dodají vašim jídlům nezaměnitelný charakter.

Šetříte čas i námahu

Výhody mixéru nekončí jen u jednoduchosti a rychlosti. Kdo z nás chce po přípravě jídla trávit čas čištěním mlýnku se všemi jeho složitými částmi? Mixér můžete rychle umýt a máte po starostech. Navíc ušetříte spoustu času, který byste jinak strávili sestavováním a rozebíráním mlýnku.

Příště, když pocítíte chuť na něco z mletého masa a nebudete mít mlýnek po ruce, nezoufejte. Vyzkoušejte novou metodu s mixérem a možná ji zařadíte do svého kuchařského repertoáru napořád!

Foto: Shutterstock, zdroje: Recipe Vibes, Wikihow

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments