Naučte se dokonale hustou a pevnou šlehačku, která nikdy nespadne. Stačí přidat ingredienci navíc

Šlehačku milujeme snad všichni. Tento nadýchaný skvost se hodí k doplnění mnoha pokrmů, moučníků a studených dezertů. Nadýchanost šlehačky ale nevydrží příliš dlouho. Co přidat, aby byla déle nadýchaná?

Sbíhají se nám sliny

Kdykoliv si vzpomeneme na šlehačku, nemůžeme si pomoci a sbíhají se nám sliny. Jedná se o dobrotu, bez které si neumíme představit svou kávu, dezert i zmrzlinový pohár. Některé zmrzlinárny již dnes nabízejí šlehačku také na běžnou zmrzlinu.

Není divu, že si tento skvost přejeme nachystat také pro své hosty. Snažíme se šlehačku připravit trochu s předstihem, abychom se při příchodu hostů mohli věnovat jim. To ale právě mnohdy není nejlepší řešení. Krása šlehačky je totiž pomíjivá a může se stát, že šlehačka do doby, kdy ji budeme chtít použít, spadne a splaskne.

Šlehačka vydrží dlouho krásná

Existuje několik možností, jak se postarat o to, aby byla šlehačka krásně nadýchaná. Všechny postupy přitom můžeme tvořit ze základních surovin, které se vyskytují v naší lednici nebo spižírně. S těmito postupy se nám podaří mít skvostně nadýchanou šlehačku i půl dne dopředu. Není ale problém si šlehanou dobrotu připravit i předchozí den. Pouze ji musíte uložit v lednici v zakryté misce, aby nepochytala pachy z lednice.

Foto: Shutterstock

Moučkový cukr je vždy lepší

První z postupů, který pomůže k dokonalé šlehačce, je přidání moučkového cukru. Díky němu se vám podaří získat nadýchanou šlehačku, která vám vydrží i více než 12 hodin krásná.

Kukuřičný škrob dodá fixaci a nezmění chuť

Další trik, na který se můžete spolehnout, je přidání kukuřičného škrobu do procesu šlehání. Škrob se postará o fixaci šlehačky, aniž by do ní přidával nežádoucí chuťovou stopu.

Sušené mléko je skvělý tip

Přejete si ještě jeden fígl? Přidejte do procesu šlehání lžíci sušeného odtučněného mléka s moučkovým cukrem.

Jogurtová chuť šlehačky

I další tip se vám někdy může hodit – šlehačku vyšlehejte do hladka a poté přidejte trochu řeckého jogurtu. Právě ten se zasadí o perfektní výsledek. Samozřejmě ale počítejte s mírným ovlivněním chuti.

Který z těchto tipů vyzkoušíte jako první?

Foto: Shutterstock, zdroj: TheKitchn

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments