Šlehačku milujeme snad všichni. Tento nadýchaný skvost se hodí k doplnění mnoha pokrmů, moučníků a studených dezertů. Nadýchanost šlehačky ale nevydrží příliš dlouho. Co přidat, aby byla déle nadýchaná?
Sbíhají se nám sliny
Kdykoliv si vzpomeneme na šlehačku, nemůžeme si pomoci a sbíhají se nám sliny. Jedná se o dobrotu, bez které si neumíme představit svou kávu, dezert i zmrzlinový pohár. Některé zmrzlinárny již dnes nabízejí šlehačku také na běžnou zmrzlinu.
Není divu, že si tento skvost přejeme nachystat také pro své hosty. Snažíme se šlehačku připravit trochu s předstihem, abychom se při příchodu hostů mohli věnovat jim. To ale právě mnohdy není nejlepší řešení. Krása šlehačky je totiž pomíjivá a může se stát, že šlehačka do doby, kdy ji budeme chtít použít, spadne a splaskne.
Šlehačka vydrží dlouho krásná
Existuje několik možností, jak se postarat o to, aby byla šlehačka krásně nadýchaná. Všechny postupy přitom můžeme tvořit ze základních surovin, které se vyskytují v naší lednici nebo spižírně. S těmito postupy se nám podaří mít skvostně nadýchanou šlehačku i půl dne dopředu. Není ale problém si šlehanou dobrotu připravit i předchozí den. Pouze ji musíte uložit v lednici v zakryté misce, aby nepochytala pachy z lednice.
Moučkový cukr je vždy lepší
První z postupů, který pomůže k dokonalé šlehačce, je přidání moučkového cukru. Díky němu se vám podaří získat nadýchanou šlehačku, která vám vydrží i více než 12 hodin krásná.
Kukuřičný škrob dodá fixaci a nezmění chuť
Další trik, na který se můžete spolehnout, je přidání kukuřičného škrobu do procesu šlehání. Škrob se postará o fixaci šlehačky, aniž by do ní přidával nežádoucí chuťovou stopu.
Sušené mléko je skvělý tip
Přejete si ještě jeden fígl? Přidejte do procesu šlehání lžíci sušeného odtučněného mléka s moučkovým cukrem.
Jogurtová chuť šlehačky
I další tip se vám někdy může hodit – šlehačku vyšlehejte do hladka a poté přidejte trochu řeckého jogurtu. Právě ten se zasadí o perfektní výsledek. Samozřejmě ale počítejte s mírným ovlivněním chuti.
Který z těchto tipů vyzkoušíte jako první?
Foto: Shutterstock, zdroj: TheKitchn