Nejlepší bleskový dort, na který stačí tři věci. Obejdete se bez mouky i cukru

Možná i vy máte chuť na něco příjemného, ale zároveň se již nechcete cpát cukrem. Jak si nachystat jednoduchý moučník, který bude lehký a lahodný? Stačí tři ingredience a je hotovo.

Suroviny máte vždy po ruce, nic nepotřebujete kupovat

Suroviny, ze kterých budete moučník tvořit, jsou vždy ve vaší spižírně. Můžete si tak naprosto kdykoliv nachystat vláčný a šťavnatý moučník, se kterým překvapíte i další členy vaší rodiny. Nám už se sbíhají sliny a jdeme se pustit do jeho přípravy.

Dvě minuty na přípravu

Také vás nebaví při pečení trávit dlouhý čas u trouby a následně odklízet celý zástup nádobí? Připravte si dobrotu, pro kterou vám stačí jen chvilka. Ingredience naleznete přímo u vás ve spižírně. Příprava vám zabere dvě minuty. Značka ideál, viďte? Nepotřebujete vůbec žádnou mouku, ani nebudete do receptu přidávat cukr. Co tedy budete potřebovat?

Bílý jogurt oceníte při hubnutí

Jako první ingredienci použijeme jemně slazený bílý jogurt. Ten je výborný nejen pro zlepšení vašeho dne, ale také při hubnutí. Právě tento typ jogurtu přispívá ke ztrátě tukové tkáně a zároveň zachovává svalovou hmotu. Jogurt pomáhá při vstřebávání vápníku i důležité živiny pro náš organismus – vitamínu B.

Foto: Shutterstock

Kukuřičný škrob plný živin

Jako další ingredienci budete používat kukuřičný škrob. Jedná se v podstatě o kukuřičnou mouku, která je odtučněná. Tento bezlepkový výrobek v sobě ukrývá celou řadu živin. Jedná se o vitamíny A, C, E. Dále je škrob bohatý na hořčík, draslík, zinek, fosfor i železo. Všechny minerály a antioxidanty nyní použijete pro výrobu lahodného moučníku.

Jak na přípravu

Pro lahodný moučník použijete 300 gramů jogurtu, 3 vejce a 30 gramů kukuřičného škrobu. Pouze tyto ingredience postačí k tomu, abyste vyrobili lahodný dezert. Nejprve rozšlehejte vejce a přidejte k nim jogurt. Poté vmíchejte také škrob. Malou formu vyložte pečicím papírem a nalejte do ní směs. Tu následně vložte do trouby, kterou jste si předehřáli na 170 stupňů Celsia.

Moučník pečeme čtyřicet minut. Poté jej ještě vložíme na dvě hodiny do lednice. A můžete servírovat!

Foto: Shutterstock, zdroj: Kirbiecravings, YouTube

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments