Vévodkyně z Cambridge Kate Middleton je dobře známá tím, jak moc dbá na zdravý životní styl. Prosazuje pestrou a zdravou stravu. Jak už několikrát prozradila, ráda si dopřeje ranní smoothie, k obědu třeba sushi a k večeři kuře se zeleninou. Ostatně, na její dokonalé postavě, kterou obdivují ženy z celého světa, je to znát. Přesto má však Kate jedno slabé místo. Nedokáže odolat tradičnímu britskému dezertu, kterým je lepivý karamelový pudink.
Kate si potrpí na zdravý životní styl
Toto tajemství na ní prozradil bývalý královský šéfkuchař Darren McGrady. Ten si na odhalování stravovacích návyků členů královské rodiny postavil živnost, jakkoliv to obyvatelé Buckinghamského paláce nevidí příliš rádi. Veřejnost však logicky hltá vše, co jejich králové, princové a vévodové konzumují.
“Kate byla vždy milá a chválila jídla, která dostala. Jejím nejoblíbenějším dezertem je lepivý karamelový pudink. Pořádně vlhký a houbovitý,” popsal pro časopis People šéfkuchař Rody Warot, v jehož restauraci Old Boot Inn v městečku Stanford Dingley, si vévodkyně na dezertu nejraději pochutnává. Prý ho zde umí ze všech nejlépe.
Podle královského šéfkuchaře ale není žádný problém si přesně tento recept připravit doma. Připravte se ale na to, že jde o pořádnou kalorickou bombu, a pokud se nebudete jinak stravovat podobně jako Kate a naopak si budete tohoto dezertu dopřávat přespříliš, na postavu, kterou se pyšní vévodkyně, můžete rovnou zapomenout. Ale proč jednou za čas nezhřešit na královský způsob?
Karamelový pudink podle vévodkyně Kate
Na pudink budete potřebovat
- 170 gramů vypeckovaných datlí a rozkrájených na 8 kusů
- 230 gramů mouky
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 60 gramů másla
- 170 gramů cukru
- 1 šálek čokolády
- 1 vejce
Na omáčku budete potřebovat
- 300 gramů tmavého cukru
- 200 gramů sladkého másla
- 150 gramů tučné smetany
- Polovinu šálku čokoládových lupínků
Postup přípravy
Nejprve je třeba připravit omáčku. Dejte tedy všechny ingredience do těžké pánve a míchejte na silném stupni. Přiveďte ingredience varu a vařte čtyři minuty. Následně nalijte jeden a půl šálku omáčky do vymazané dvoulitrové pudinkové mísy a nechte vychladnout. Zbylou omáčku si nechte na přeliv pudinku.
Datle dejte do misky s jedlou sodou a vroucí vodou. Míchejte, než se soda rozpustí a pak nechte vychladnout. Máslo a cukr ušlehejte do světlé nadýchané hmoty a přidejte vejce s vanilkou za stálého šlehání.
Následně přimíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte datlovou směs a čokoládové lupínky. Pak směs lžící nalijte do mísy se studenou omáčkou.
Pudink vačte ve dvojitém hrnci přibližně hodinu a půl. Jakmile je pudink hotový, přihřejte zbývající omáčku. Pak pudink vyklopte na talíř a přelijte omáčkou.
Pudink můžete podávat se smetanou, šlehačkou či zmrzlinou podle chuti.
Foto: Shutterstock, zdroje: Hello Magazine, The Royal Chef