Jdete do obchodu a potřebujete otevřít igelitový sáček. Někdy je to ale skutečně o nervy. Snažíte se, jak můžete, ale sáček ne a ne otevřít. Existují ale triky, jak se netrápit a mít ho v okamžiku otevřený.
V rukavicích téměř nemožné
Nejhorší to bývá u pečiva, kdy se snažíte o otevření v igelitových rukavicích. Někdy se to podaří, ale musíte přesně vědět, kde sáček otevřít. Nejlépe to jde přímo u ucha sáčku, stačí za něj lehce zatáhnout a objeví se trojúhelníček, díky kterému se sáček otevře. Když se zadaří, jde to i v rukavicích.
Mokrá zelenina
Výhodou je, když je v obchodě, kam chodíte nakupovat, umístěná zelenina v blízkosti pečiva. Stačí si navlhčit prsty o zeleninu a otvírání sáčku půjde hned o poznání lépe.
Tření mezi prsty
Způsob, který zná a používá mnoho lidí, je tření. Sáček umístíte mezi prostředníček a ukazováček, zbylými prsty si ho zafixujete a prsty na druhé ruce budete vyčnívající část sáčku. Za chvíli by se měl dát snadno otevřít.
Lidé zkouší různé možnosti
Jsou různé techniky, jak se někteří lidé zkouší do sáčků dostat. Foukání nebo slinění patří mezi silně nedoporučované a nehygienické metody, ale populární je i tleskání. Okraj sáčku vložíte mezi ukazováček a prostředníček, a druhou rukou do něj zatleskáte. Případně ho můžete vložit mezi dvě brambory a třít je o sebe, díky tomu sáček také povolí a půjde otevřít.
Použijte textilní sáček
V případě, že se s otevíráním igelitového sáčku vůbec nechcete zatěžovat, použijte textilní sáček. Ty si postupně získávají popularitu, s otevíráním není problém a pokud jde o ovoce a zeleninu, jsou i mnohem vhodnější než sáčky igelitové. Bohužel nejsou příliš vhodné na pečivo, jelikož v nich rychle okorá – jakmile si nákup donesete domů, měli byste ho přendat do igelitového pytlíku nebo do chlebníku.
Foto: Shutterstock
No osahavat zeleninu není dobrý nápad jen proto abych si navlhčila prsty a otevřela igelitový pytlik no hygiena víte kde???kdo na tohle prišel by mě zajimalo